Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieKinderuniversiteit

2016: Serious Gaming

Op woensdagochtend 29 juni 2016 organiseerde RUG/Campus Fryslân een Kinderuniversiteit in Tresoar in Leeuwarden, speciaal voor basisscholen uit de buurt. Ruim tweehonderd basisschoolleerlingen werden door Jetse Goris, onderwijskundige bij het UMCG, meegenomen in de wereld van ‘serious gaming’.

Serious gaming

Computerspelletjes en ziekenhuizen, dat gaat toch helemaal niet samen? Tijdens de Kinderuniversiteit bewees Jetse Goris het tegendeel. Jetse ontwikkelt 'serious games'. Of het nou gaat om het trainen van dokters, patiënten beter hun pillen laten innemen of verbandwissels minder pijnlijk laten verlopen. Tijdens dit college kwam dit alles en meer voorbij. De echte bofkonten mochten nog even oefenen met Underground, de Nintendo Wii U game voor chirurgen! Ook deden alle klassen mee aan workshops, waar de ruim 200 kinderen leerden programmeren met LEGO of binair tellen.

Kinderuniversiteit
Kinderuniversiteit

Over Campus Fryslân

Campus Fryslân is de nieuwe, elfde faculteit (in oprichting) van de Rijksuniversiteit Groningen. Op woensdag 29 juni 2016 gaven ze basisscholen voor het allereerst een voorproefje van deze faculteit en een thema dat daar een centrale plaats in gaan nemen. Speciaal voor scholen uit de buurt.

De komende jaren zal de RUG/Campus Fryslân in Leeuwarden zowel een brede driejarige Engelstalige bacheloropleiding, als circa zes nieuwe masterprogramma’s gaan aanbieden. RUG/Campus Fryslân verzorgt niet één bepaald wetenschapsgebied. De Campus is gericht op de multidisciplinaire bestudering van wetenschappelijke vraagstukken, samenhangend met maatschappelijke en economische thema’s die relevant zijn voor de Friese regio.

Laatst gewijzigd:17 maart 2017 16:53