Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieKinderuniversiteitEerdere Edities

2004: Een reis door het heelal

Op dinsdag 29 juni 2004 ging de kinderuniversiteit in Groningen van start. Ruim 1200 leerlingen uit de kop van Drenthe, de provincie Groningen en het oosten van de provincie Friesland brachten een bezoek aan de jarige RUG, die haar 78ste lustrum vierde. Prof.dr. Peter Barthel trakteerde zijn jeugdige gehoor op een speciaal college, onder de titel‚ 'Een reis door het Heelal'

Met prof. Peter Barthel als reisleider maakten de scholieren een reis door het Heelal. Ze verlieten de planeet aarde, keken even snel bij de maan en reisden toen door naar andere planeten zoals Venus, Mars en Jupiter. Ze keken ook achterom: wat is de zon eigenlijk en waarom moet je steeds 365 dagen wachten voordat je weer jarig bent? Wat is er nog meer voor moois in het Heelal te zien?

Peter Barthel

Peter Barthel (51) is hoogleraar Astrofysica van actieve melkwegstelsels bij het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Barthel is bekend vanwege zijn inspanningen op het gebied van onder meer de popularisering van sterrenkunde.

Laatst gewijzigd:25 april 2016 12:47