Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Zwart-Wit: een dubbele blik op migratie - UITGESTELD

17 oktober 2012
Een collegezaal in het centrum van Groningen
Een collegezaal in het centrum van Groningen

Het aangekondigde Dubbelcollege moet helaas worden uitgesteld tot begin volgend jaar. Alle deelnemers die zich al wel hadden opgegeven hebben hiervan bericht gehad. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de Scholierenacademie.

Dubbelcollege Godsdienstwetenschap en Sociologie over religieuze en culturele diversiteit

Wanneer: Uitgesteld tot februari 2013

Waar: Binnenstad Groningen [exacte locatie wordt later bekend gemaakt]

Tijd:

Voor wie: leerlingen uit 4/5/6 VWO en hun docenten

Aanmelden via: een e-mail naar scholierenacademie@rug.nl, ovv. 'Dubbelcollege'.

VWO-Scholieren

In het komende voorjaar organiseert de RUG Scholierenacademie een ‘Dubbelcollege’, gegeven door een docent van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap en een professor van de opleiding Sociologie. Het doel van dit college is om VWO-scholieren kennis te laten maken met universitaironderwijs en om verrassende verbanden binnen de wetenschap te laten zien.

Globalisering

De colleges zullen in het teken staan van globalisering en vinden plaats op dinsdag middag van 14.00 tot 16.30 uur.

Het eerste college zal gegeven worden door professor dr. Andreas Flache, een expert op het gebied van sociologie. Hij zal spreken over immigratie en zwart-wit denken in onze maatschappij. Het tweede college wordt gegeven door dr. Kim Knibbe, zij zal spreken over religie van migrantengroepen zowel in thuisland als in Europa.

Uitnodiging

Bij deze nodigen wij u van harte uit om deze middag deel te nemen aan dit dubbelcollege. De RUG biedt u graag een platform waar scholieren kennismaken met de mogelijkheden om te studeren aan de universiteit.

Docenten en scholieren kunnen zich aanmelden met een e-mail naar scholierenacademie@rug.nl, ovv 'Dubbelcollege'.

Dubbelcolleges

De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een reeks dubbelcolleges aan, waarbij onderzoekers en docenten van verschillende opleidingen en faculteiten aan scholieren laten zien waar hun vakgebied voor staat. Vooral voor scholieren die moeite hebben te kiezen levert dit vaak verrassende inzichten in de mogelijkheden die de wetenschap de bieden heeft.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 09:09

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...