OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Kinderuniversiteit december 2012

Kinderuniversiteit: 'Leven in de Kou'

Op donderdag 14 december 2012 zal de 11de editie van de kinderuniversiteit in het teken staan van poolgebieden. Het college wordt dit maal verzorgd door dr. Annette Scheepstra van het Willem Barentsz Poolinstituut, dat onderdeel is van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast zal een speciale rol zijn weggelegd voor de pedel van de RUG.

Beren en walvissen

In haar college zal Dr. Scheepstra ingaan op het leven in de poolgebieden. Zij is daar vaak geweest en zal dus uit eigen ervaringen vertellen. Het belooft een prachtig verhaal te worden met aandacht voor beren, sneeuw en koude.
Een bezoek aan de Kinderuniversiteit is te combineren met een bezoek aan het universiteitsmuseum. Daar opent dit najaar een expositie over de Vinvis Doortje. Er wordt onder meer een enorm skelet tentoongesteld dat meer dan 2.000 kilo weegt. Kijk op de website van het Universiteitsmuseum voor meer informatie.

Als kinderen zich vast een beetje willen voorbereiden op het college kan dat met het boek Winterdieren van Bibi Dumon Tak, de winnaar van de Gouden Griffel 2012.

Opgave

Opgave voor de Kinderuniversiteit kan vanaf maandag 19 november op deze site.

Wat is de Kinderuniversiteit?

De Scholierenacademie van de RUG organiseert twee keer per jaar een college voor basisschoolleerlingen. De colleges worden gegeven door onderzoekers en wetenschappers van de RUG. De Scholierenacademie organiseert de Kinderuniversiteit in samenwerking met het Universiteitsmuseum.

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 09:59