Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Inschrijving Ciné Premières geopend

03 oktober 2012

Wanneer: donderdag 1 november 2012

Hoe laat: 13.30-17.00u, daarna naar de film. Inloop vanaf 13.15u.

Waar: Harmoniegebouw

Voor wie: Leerlingen uit 5 en 6 vwo en hun docenten Frans en CKV. In verband met het programma is het noodzakelijk dat de leerlingen Frans in hun lespakket hebben.

Aanmelden: [Helaas, er zijn geen plekken meer beschikbaar dit jaar. U kan de scholierenacademie mailen om op de wachtlijst geplaatst te worden.]

Ciné Premières is een Frans filmfestival dat elk jaar in Groningen en andere steden gehouden wordt. De Scholierenacademie en het Institut Français Groningen van de Rijksuniversiteit Groningen presenteren op 1 november 2012 in samenwerking met Forum Images een scholierenmiddag rond het festival, met sprekers, tips en Franse films.

Het programma is als volgt:

tijd onderdeel
13.30-14.15 uur

College 1: Kun je het ook zonder ondertitels?

Audrey Rousse-Malpat, docente taalverwerving Frans plaatst je voor een uitdaging. Aan de hand van een filmfragment duiken we de Franse taal en cultuur in. In dit college gaan we van verstaan, naar begrijpen en zelf praten. En Français naturellement! Wat denk je, kun jij het ook zonder ondertitels?

14.15-14.30 uur Korte film uit het festival
14.30-15.00 uur

pauze

15.00-15.15 uur

Studenten vertellen over hun studie

Romaanse Talen en Culturen (RTC) en Kunst, Cultuur en Media (KCM)

15.15-16.00 uur

College 2: L'enfant d'en haut, een beeld van jeugdcriminaliteit

Prof. dr. René Veenstra, socioloog én filmkenner, is onder andere gespecialiseerd in jeugdcriminaliteit. Hij vertelt over dit fenomeen en leidt daarmee de film in die je aansluitend kunt bekijken. Verandert dit jouw blik op Simon en zijn zus?

17.00 uur

L'enfant d'en haut, film uit het festival in Forum Images

De 12 jarige Simon en zijn zus Louise wonen samen in een grauwe flat in een Zwitsers wintersportplaatsje. Het is een hard bestaan waarin Simon overeind blijft door te stelen. Een indringend portret van een rauwe wereld achter luxe skivakanties.

Kijk hier voor een voorproefje naar de trailer van de L'enfant d'en haut

De colleges en de film worden aangeboden door de Rijksuniversiteit en Forum Images, deelname is dus gratis!

Franse films ook voor jou: Ciné Premières!

Denk niet dat Franse films saai en moeilijk zijn, want er worden in Frankrijk per jaar zo'n 200 films gemaakt. Daar zit ook voor jou wat bij! Op het Franse filmfestival kun zelf zien hoeveel grappige, spannende, romantische en mooie films er in Frankrijk gemaakt worden. Vers voor jou uit de Franse bioscopen geplukt. Van 31 oktober tot 14 november presenteren ForumImages en het Institut Français Groningen van de Rijksuniversiteit Groningen voor de 16e maal het Franse filmfestival Ciné Premières. En het bijzondere is dat je de meeste van deze films alleen maar op het festival kunt zien. Bij sommige films wordt ook een inleiding gegeven, zodat je er nog meer van kunt genieten.

Binnenkort geven we je hier meer tips voor leuke films die in het festival worden vertoond, die geschikt zijn voor jongeren. Of check zelf de Ciné Premières website! Ciné Premières 2012 vindt plaats in Groningen, Amsterdam en Den Haag.  

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 09:26

Meer nieuws