Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Informatieavond Oriëntatietraject

11 december 2014

Op 10 december hield het Oriëntatietraject Noord een informatieavond in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Huidige deelnemers vertelden over het programma en hun ervaringen.

Binnen het oriëntatietraject volgen studiekiezers een intensief programma, gericht op studiekeuze. Het traject duurt drie maanden. Het oriëntatietraject is gericht op jongeren die geen studie kunnen kiezen en vastlopen in het keuzeproces. In een kleine groep ontdekken deelnemers wat bij hen past, wat ze kunnen en wat ze willen. Ze krijgen trainingen, doen testen, lopen stage en doen mee met proefcolleges. Ervaren studiekeuzecoaches en decanen zorgen voor begeleiding. Maar er is bijvoorbeeld ook een theaterdocent die bezig gaat met presentatietechnieken en zelfbewustzijn. De groep gaat ook veel op pad, bijvoorbeeld voor bedrijfsbezoeken en meeloopdagen.  

Het oriëntatietraject duurt drie maanden. Wekelijks zijn er twee cursusdagen, zodat deelnemers ook nog kunnen werken. Het traject is een initiatief van noordelijke scholen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. In september 2014 is de eerste groep gestart, bestaande uit 13 personen.

Lees meer over het Oriëntatietraject Noord-Nederland.

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 09:26

Meer nieuws