Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Filmfestival Ciné Premières

23 oktober 2008

Op vrijdag 7 november organiseert de Scholierenacademie een scholierenmiddag rond het Franse filmfestival Ciné Premières.

Het Centre Culturel Français in Groningen organiseert Ciné Premières dit jaar voor de twaalfde keer. Ciné Premières wil de verscheidenheid en originaliteit van de Franstalige cinema onder de aandacht brengen van het Nederlandse publiek. De films zijn veelal van de hand van jonge, veelbelovende regisseurs.

Voor de scholierenmiddag hebben wij Dana Linssen, filmjournaliste bij NRC Handelsblad uitgenodigd. Zij leert je de fijne kneepjes van haar vak. Je kunt haar tips in praktijk brengen door mee te doen aan de recensiewedstrijd. De beste recensie wordt gepubliceerd en beloond met 10 gratis bioscoopbezoeken. Iedereen die naar de scholierenmiddag komt, krijgt een vrijkaart voor het filmfestival.

Ciné Premières

HET Franse filmfestival van Nederland wordt door het Centre Culturel Français van de Rijksuniversiteit Groningen georganiseerd. In 2008 vindt de twaalfde editie van dit filmfestival plaats met films in filmhuizen in Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Nijmegen en de provincie Groningen. Denk niet dat de Franse film saai en moeilijk is, want er worden in Frankrijk per jaar zo'n 200 films gemaakt. Daar zit ook voor jou wat bij! En het bijzondere is dat je de meeste van deze films alleen maar op het festival kunt zien. Bij sommige films wordt ook een inleiding gegeven, zodat je er nog meer van kunt genieten.

Meer informatie

Wanneer: vrijdag 7 november 2008, 12:30 tot 17:00 uur met aansluitend een film

Waar: Academiegebouw: Broerstraat 5

Deelname: gratis

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 09:08

Meer nieuws