OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieAgenda

Kindercollege René Veenstra

Wanneer:ma 09-07-2018
Waar:Cultuurhuis De Klinker, Winschoten

In de tweede helft van het schooljaar organiseren wij drie kindercolleges in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten in samenwerking met Biblionet Groningen. Het programma bestaat uit het bijwonen van een college met de hele klas en het volgen van verschillende workshops. Deze colleges zijn toegankelijk voor scholen die meedoen aan het 'Wetenschapsproject' van de RUG.

De pest aan pesten door prof. dr. René Veenstra

Ga eens naast 20 andere kinderen staan, de kans is groot dat drie van jullie ooit gepest zijn. Dat zijn namelijk de cijfers in Nederland: per klas worden 3 leerlingen gepest. Als het aan onze antipestprofessor René Veenstra lit is dat verleden tijd. Hij gaat het hebben over wie er betrokken zijn bij pesten. Zijn dat alleen het slachtoffer en de dader? Of is het juist een probleem van de hele groep? Prof. dr. René Veenstra geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen tijdens dit kindercollege.