OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieAgenda

Docentennascholing W&T academie

Wanneer:wo 07-03-2018
Waar:Rijksuniversiteit Groningen

Op woensdagmiddag 7 maart 2018 organiseert de Kinderuniversiteit Groningen voor de derde keer de W&T-academie 'Wetenschapper in de klas met Junior MOOC's'.

Tijdens deze middag maak je kennis met de digilessen ‘Wetenschapper in de klas’, een serie lessen op internet, met films en opdrachten die je in de bovenbouwklas van de basisschool kunt doen. Zeven jonge RUG-wetenschappers vertellen wat ze doen, wat ze weten, maar vooral: wat ze verbaast en verrast. De lessen zijn geschikt voor een brede doelgroep, maar bevatten ook verdiepende elementen voor plus-leerlingen. Tijdens de middag verzorgen de wetenschappers workshops waarin ze alles over hun les vertellen zo is er een workshop over sterrenkunde, filosofie, rechten, maar ook psychologie, wiskunde en Dode Zeerollen. Daarnaast is er aandacht voor TalentenKracht. Maar we zijn ook benieuwd naar jullie input (en wellicht ervaringen van afgelopen jaar).