OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieBasisscholen | Kinderuniversiteit GroningenWetenschap naar de regio

Leerkrachttraining Ruimtevaart in de klas - ESERO

This event is only in Dutch.

Voor leerkrachten uit het primair onderwijs organiseert de Rijksuniversiteit Groningen op 21 maart 2018 in samenwerking met ESERO de training 'Ruimtevaart in de klas'. Tijdens de middag komen alle ins en outs van het heelal voorbij. Met verschillende inspirerende activiteiten laat de trainer je ervaren wat je in de klas kunt doen om leerlingen kunt laten werken aan wetenschap en techniek aan de hand van het thema ruimtevaart. De middag is gevalideerd door het Register Leraar.

Leerkrachttraining

Inhoud van de middag

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• de maan en de zon met daaraan gekoppeld: dag/nacht, seizoenen, maanfasen, zonsverduisteringen, maansverduisteringen
  • het zonnestelsel: planeten en afstanden
  • sterren en sterrenstelsels
  • optioneel: zwaartekracht en luchtdruk op aarde en in het heelal

Aanmelden

De training vindt plaats op woensdagmiddag 21 maart 2018 in de omgeving van Scheemda (exacte locatie volgt).

Het programma begint om 13:30 en is om ongeveer 17:00 afgelopen.

Deelname is gratis.

Leerkrachttraining