Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieBasisscholen | KinderuniversiteitWetenschap naar de regio

Kindercolleges

In de tweede helft van het schooljaar organiseren wij drie kindercolleges in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten in samenwerking met Biblionet Groningen. Gedurende een dagdeel gaan we aan de slag met een van de onderstaande thema's. Het programma bestaat uit het bijwonen van een college met de hele klas en het volgen van verschillende workshops. Interesse? Meld jouw klas dan aan via een van de onderstaande knoppen.

Voorlezen: spannend, gezellig én leerzaam?! door dr. Myrte Gosen
28 mei 2018 (9.30 uur en 10.15 uur)

Pluk van de Petteflet, Paul van Loon, Brief voor de koning. Spannende boeken om voor te lezen. En leerzaam. Maar waarom? En waarom wil de juf of meester toch zo graag dat je antwoord geeft op vragen, overlegt met klasgenoten en boeken leest? Omdat je van praten en van lezen kunt leren! Praten over boeken is dus dubbel zo leerzaam. In dit college legt Myrte Gosen uit hoe dit zit en laat zien hoe jonge kinderen tijdens voorlezen kunnen praten en nadenken over het boek.

De Pest aan Pesten door prof. dr. René Veenstra
9 juli 2018 (9.00 uur en 10.15 uur)

Ga eens naast 20 andere kinderen staan, de kans is groot dat drie van jullie ooit gepest zijn. Dat zijn namelijk de cijfers in Nederland: per klas worden 3 leerlingen gepest. Als het aan onze antipestprofessor René Veenstra ligt is dat verleden tijd. Hij gaat het hebben over wie er betrokken zijn bij pesten. Zijn dat alleen het slachtoffer en de dader? Of is het juist een probleem van de hele groep? Prof. dr. René Veenstra geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen tijdens dit kindercollege.

Kindercollege René Veenstra
Kindercollege René Veenstra
Laatst gewijzigd:18 mei 2018 12:20