Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieBasisscholen | KinderuniversiteitKinderuniversiteitEerdere Edities

2017: Kinderuniversiteit Friesland: 'De pest aan pesten'

Na een zeer succesvolle editie in de provincie Groningen, kwam antipest-professor René Veenstra op maandag 26 juni kinderen in Friesland college geven over pesten.

Ga eens naast 20 andere kinderen staan, de kans is groot dat drie van jullie ooit gepest zijn. Dat zijn namelijk de cijfers in Nederland: per klas worden 3 leerlingen gepest. Als het aan onze antipest-professor René Veenstra ligt is dat verleden tijd. Hij doet al lange tijd onderzoek naar pesten en ook is hij in Nederland begonnen met het antipest-programma KiVa. Wie zijn er betrokken bij pesten? Zijn dat alleen de slachtoffer en de dader? Of is het juist een probleem van de hele groep? Op maandagochtend 26 juni gaf prof. dr. René Veenstra in een college speciaal voor basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) antwoord op deze en nog veel meer vragen tijdens de Kinderuniversiteit 'De pest aan pesten'.

Antipest-professor René Veenstra gaft kinderen college over pesten
Antipest-professor René Veenstra gaft kinderen college over pesten
Laatst gewijzigd:24 oktober 2018 10:15
printView this page in: English