Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieActiviteitenScholierencollegesVorige edities

2012: Olympische Spelen

Olympische Spelen London 2012
Olympische Spelen London 2012

In de zomer van 2012 waren alle ogen gericht op London. Het was weer tijd voor de Olympische Spelen, het grootste sportevenement ter wereld. De Scholierenacademie nam een kijkje in de geschiedenis van de Olympische Spelen in de aanloop naar het evenement.

Klassieke Spelen
Professor Onno van Nijf (oude geschiedenis) weet veel over de klassieke Olympische Spelen en hij vertelde er graag over. Draaide het tijdens de klassieke spelen al om records en deden er ook vrouwelijke sporters mee? Of was het meer een sociaal, cultureel of religieus evenement? De scholieren kwamen vele interessante feitjes te weten maar de professor heeft ook uitgelegd hoe onderzoekers deze feitjes te weten zijn gekomen.

Moderne Spelen
Daniël Rewijk, sporthistoricus, nam de leerlingen mee naar het heden. Waarom zijn de moderne spelen eigenlijk uitgegroeid tot zo'n mega-evenement en hoe zit het met al die rituelen en symbolen als het Olympische vuur en de Olympische ringen? Natuurlijk viel de naam Pierre de Coubertin, maar we keken ook naar wat sport in onze moderne maatschappij betekent.

Tijdens deze geslaagde scholierenmiddag ontdekten leerlingen hoe historici en andere wetenschappers op verschillende manieren bezig zijn met de Olympische Spelen.

Laatst gewijzigd:28 november 2014 16:34