Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Junior Honours College Gamma

Tweedaagse masterclass in de gammawetenschappen

Junior Honours College Gamma op donderdag en vrijdag 19 en 20 oktober 2017 - Elk jaar komen 24 gemotiveerde leerlingen uit heel Nederland naar Groningen om deel te nemen aan het Junior Honours College Gamma. Tijdens deze tweedaagse masterclass volg je vier colleges rond één thema. Ook is er een avondactiviteit en een eindopdracht. Het thema dit jaar is Internationalisering. Omdat de masterclass twee dagen duurt, overnachten de deelnemers in Groningen.

Internationalisering
Internationalisering

Wat ga je doen?

De masterclass bestaat uit twee dagen, 19 en 20 oktober. Op de eerste dag word je ontvangen door het team van het Gammasteunpunt en ga je aan de slag! Er zijn meerdere colleges, die allemaal gegeven worden in de zaal van het Honours College. Daarna ga je met de hele groep uit eten bij het Pakhuis en doe je een gezamelijke avondactiviteit waarbij je je mede-masterclassdeelnemers beter leert kennen. Misschien hou je hier wel je toekomstige studiegenoot aan over! Na de overnachting ga je weer terug naar de universiteit en wordt er een aantal workshops gegeven. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van je masterclass-certificaat.

Sprekers

De sprekers voor de masterclass zijn bekend!

  • Prof. mr. dr. Hans Vedder is hoogleraar Economisch Recht bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid en gespecialiseerd in Europees recht.
  • Dr. Michael Mäs is docent bij de afdeling Sociologie van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Tijdens zijn college Understanding and Solving Societal Problems with Modeling and Simulation gaat dr. Mäs in op culturele globalisatie, bekeken vanuit sociologisch oogpunt.
  • Dr. Rian Drogendijk is universitair hoofddocent bij International Business, Faculteit Economie & Bedrijfskunde. Haar onderzoekgebied is internationalisering van multinationals, kennis overdracht en communicatie binnen multinationals en culturele verschillen binnen internationale organisaties. Dr. Drogendijks college gaat over cross cultural management en de strategie die een bedrijf in kan zetten bij internationalisering.
  • Dr. Peter Groote is docent en onderzoeker bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Hij is gespecialiseerd in culturele geografie.

Eindopdracht

De vier colleges vanuit rechten, sociologie, economie en ruimtelijke wetenschappen gaan jullie in praktijk brengen voor de eindopdracht. Hierbij komt zelfs een vijfde wetenschapstak om de hoek kijken: pedagogische wetenschappen! Jullie gaan één van de vier onderwerpen (naar keuze) toegankelijk maken voor 10- tot 12-jarigen, door er je eigen Klokhuis-aflevering over te maken. Pedagogisch, educatief én wetenschappelijk verantwoord: een mooie uitdaging om het Junior Honours College Gamma af te sluiten!

Internationalisering
Internationalisering

Praktische informatie

  • Het JHC Gamma duurt twee dagen en vindt plaats op 19 en 20 oktober 2017
  • De deelnemers krijgen hun colleges in het Honours College, Academiegebouw
  • De deelnemers overnachten in Groningen
  • Deelname aan het JHC Gamma, inclusief diner en overnachting, is gratis
  • Omdat we maar 24 plaatsen hebben, selecteren we de deelnemers met behulp van een motivatiebrief.
  • Meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Karen de Bot, k.d.j.m.de.bot@rug.nl.

Geïnteresseerd in het thema internationalisering?

Vanuit de verschillende Gammawetenschappen benaderen we het thema: Sociologie, Economie, Pedagogische Wetenschappen, Rechtsgeleerdheid en Ruimtelijke Wetenschappen. Bij al deze afdelingen wordt onderzoek gedaan naar internationalisering, maar - vanzelfsprekend - bekeken vanuit een andere hoek.

Laatst gewijzigd:30 mei 2018 16:16