Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieActiviteitenGeschiedenissymposium

Scholierenverslag

Wij vroegen de scholieren die deelnamen aan het geschiedenissymposium op 16 januari een leuk verslag te schrijven over de dag. En dat deden ze. Ilonka had het leukste verslag en won daarmee de enige echte RUG-trui!

Hét geschiedenissymposium. Even de geweldige sfeer proeven van de Rijksuniversiteit Groningen, samen met een lekker kopje koffie of thee in de pauze. Gastvrijheid. Vriendelijkheid. Van de historicus met een missie Loe de Jong, tot de Verlichting met Kant en Rousseau. Want wat doe jij? Denken met je verstand, of ben je meer de romanticus, die denkt met je gevoel? Of misschien beide?
En de val van Antwerpen: een oud handschrift lezen blijkt moeilijker dan verwacht. Mooie krul letters, het lijkt soms zelfs op Grieks. Aha, daar is dan weer een verband met de klassieke talen!
Ook werd de opmerking @peeter.com gemaakt. Al vrees ik toch dat @ staat voor Anno, in plaats van een emailadres. Hele leuke workshops: met nieuwe kennis voor het eindexamen geschiedenis. Ter afsluiting nog een korte lezing over de geschiedenis van het alledaagse. Ontzettend interessant, en al helemaal uit het perspectief van de film. Oude films, stomme films, 'home videos'. Wat je maar kunt bedenken!
Kortom, het was een ontzettend leuke dag, erg geslaagd. En wat mij betreft gaat er niets boven (de Rijksuniversiteit) Groningen!

Ilonka Klein Ligtenberg
Gymnasium 6
Ubbo Emmius, te Stadskanaal

Ilonka met haar RUG-trui
Ilonka met haar RUG-trui
Laatst gewijzigd:04 april 2016 15:44