Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieActiviteitenFilmmiddagenEerdere edities

2014: Duitse Film Scholierenmiddag

Op 12 december 2014 vanaf 13.15 uur organiseren we een Duitse filmmiddag in het Groninger Forum. De middag wordt georganiseerd door het Alfasteunpunt in samenwerking met het GroningerForum en de Scholierenacademie. Er zijn veel verschillende Duitse films, maar je komt er in Nederland maar weinig mee in aanraking. Daar willen wij deze middag verandering in brengen!

Programma

De middag begint met een college van dr. Bert Overbeek, docent eigentijdse geschiedenis, over de val van de Berlijnse Muur. Na dit college vertellen twee studenten over hun studie. Als afsluiter bekijk je de Duitse film 'Oh Boy' in het Groninger Forum. Ben je benieuwd waar deze film over gaat? Bekijk dan alvast de trailer op de site van het Groninger Forum.

13.15 uur: welkom en inleiding
13.30 uur: college van dr. Bert Overbeek
14.30 uur: film 'Oh Boy'

Aanmelden

De middag is geschikt voor bovenbouwleerlingen havo en vwo met Duits, geschiedenis en/of kunst in hun pakket of met belangstelling voor deze onderwerpen. Leerlingen die overwegen Europese Talen en Culturen (afstudeerrichting Duits) of geschiedenis te studeren kunnen tijdens deze middag inhoudelijk kennismaken met deze studies.

Oh Boy
Oh Boy

Nog even kort samengevat:

Wat? Scholierenmiddag Duitse Film
Wanneer? Vrijdag 12 december 2014
Hoe laat? Vanaf 13.15
Waar? Groninger Forum (Hereplein 74)

Laatst gewijzigd:10 oktober 2017 15:42