Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsInternational studentsNieuws voor studiekiezers

Tien Groningse opleidingen in top Nederlands wetenschappelijk onderwijs

11 december 2012

Tien opleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen krijgen het kwaliteitszegel 'Topopleiding' in de nieuwe Keuzegids Universiteiten die 4 december is verschenen. Zestien Groningse opleidingen worden beoordeeld als de beste in hun categorie.

De Keuzegids kent dit jaar voor het eerste een kwaliteitszegel toe aan een aantal instellingen en opleidingen omdat die volgens de criteria van de gids tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij die criteria speelt de onderwijskwaliteit in de bachelorfase de hoofdrol. De beoordelingen in de gids worden opgesteld aan de hand van studentenoordelen, slagingspercentages en visitatierapporten.

In het hele land krijgen 59 opleidingen het kwaliteitszegel, wat wil zeggen dat ze worden beoordeeld als ++ of +++. Aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn dat Kunstmatige intelligentie, Religiestudies, Bewegingswetenschappen, Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied, Wijsbegeerte, Theologie, Archeologie, Scheikundige technologie, Biologie en Scheikunde.

De zestien Groningse studies die als beste in hun categorie worden beoordeeld, zijn Kunstmatige intelligentie, Religiestudies, Pedagogiek, Recht & Bestuurskunde, Communicatie en Informatiewetenschappen, Scandinavische talen, Finoegrisch, Engelse taal en cultuur, Farmacie, Bewegingswetenschappen, Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied, Wijsbegeerte, Kunstgeschiedenis, Archeologie, Scheikundige technologie en Informatiekunde.

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies.

Laatst gewijzigd:11 december 2012 10:43

Meer nieuws