Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsNieuws voor studiekiezers

Headlines

2018 AESOP Excellence in Teaching Award voor de Global Course on Institutional Design and Spatial Planning
Wanneer:16 juli 2018

Het doel van de prijs is om planologieopleidingen aan te moedigen om nieuwe onderwijstechnieken toe te passen om zo de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het goed uitvoeren van planologie te verbeteren.

Project ‘Designing the body’ van start dankzij KIEM-subsidie NWO
Wanneer:03 juli 2018

NWO heeft een KIEM-subsidie toegekend aan Designing the body. African-Dutch women’s narratives on health and wellbeing, een project van, met en voor Afrikaans-Nederlandse vrouwen waarin hun verhalen centraal staan. Dr. Brenda Bartelink, postdoc onderzoeker op het gebied van religie, gezondheid, gender en seksualiteit aan de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen, is coördinator van dit project.

In 2023 breedband voor alle Nederlanders - white paper 'Digitaal Platteland' beschikbaar
Wanneer:03 juli 2018

Vandaag publiceren onderzoekers dr. Koen Salemink en prof.dr. Dirk Strijker van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen een white paper over hoe het verder moet met de digitale ontsluiting van het Nederlandse platteland. Zij maken zich al jaren hard voor de beschikbaarheid van snel internet op het platteland.

PhD-student Fardo Eringa sleept na Fulbright-beurs ook Cultuurfonds-beurs in de wacht
Wanneer:29 juni 2018

PhD-student Fardo Eringa sleept na Fulbright-beurs ook Cultuurfonds-beurs in de wacht voor haar onderzoek naar 'Michaeling', het letterlijk in de voetsporen treden van de in 2009 overleden King of Pop, om als Michael-fan door middel van een pelgrimage dichter bij de geest van je idool te komen.

Summer School on Corporate Governance
Wanneer:29 juni 2018

Summer School on Corporate Governance, 9 - 13 July 2018, Groningen, the Netherlands. Join now!

Postdoc Award Jeffrey Rubinoff Sculpture Park voor Lieke Wijnia
Wanneer:26 juni 2018

Lieke Wijnia, postdoc aan het Centrum voor Religie en Erfgoed van de RUG, ontvangt op 26 juni de de allereerste Postdoc Award van het Jeffrey Rubinoff Sculpture Park in Canada. Deze krijgt ze voor haar onderzoeksvoorstel naar de spirituele dimensies in het werk en de receptie van Piet Mondriaan.

NWO-subsidie voor onderzoek Pauline Kleingeld naar universele morele normen
Wanneer:19 juni 2018

Subsidie voor onderzoek naar universele morele normen door prof.dr. Pauline Kleingeld

'En wie ben ik volgens jullie?'
Wanneer:18 juni 2018

Op 28 juni 2018 promoveert Geurt Roffel op de vraag of Jezus de zoon van God is.

New all round research institute for mathematics, computer science and artificial intelligence: Bernoulli Institute
Wanneer:01 juni 2018

At the University of Groningen, a new all round research institute has been established in mathematics, computer science and artificial intelligence: the Bernoulli Institute. It combines and expands the unique expertises the University already has in these disciplines. The Bernoulli Institute kicks off on June 1st, 2018.

Jilin University visits Faculty of Philosophy
Wanneer:17 mei 2018

A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

Nieuwe Double Degree Master en student uitwisseling met Renmin University of China
Wanneer:04 mei 2018

Op woensdag 3 mei is in China een intentieverklaring tot samenwerking ondertekend door professor Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, en professor Liu Wei, de president van de Renmin University of China in Beijing. Met deze ondertekening is er een akkoord voor het starten van een gezamenlijk Double Degree master programma met de titel ‘Urban Governance within a Global Environment’.

Martijn Wieling ontvangt Nvidia GPU voor interdisciplinair onderzoeksproject
Wanneer:19 april 2018

Martijn Wieling ontvangt Nvidia GPU voor interdisciplinair onderzoeksproject

Fanny Janssen ontvangt prestigieuze Allianz European Demographer Award 2018
Wanneer:12 april 2018

De Allianz European Demographer Award eert excellent onderzoek op het gebied van bevolkingsonderzoek naar demografische veranderingen in Europa, gedaan door een onderzoeker in het beginstadium van zijn carrière en een onderzoeker in een verder gevorderd stadium.

Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference
Wanneer:12 april 2018

The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer over de round tables ‘Disruptive Challenges for the Energy Industry’ and ‘Market Design of Electricity Markets: Flexibility’.
Register for the IAEE Energy conference from 10-13 June 2018 in Groningen!

Dissertatieprijs voor Joost van Driessche
Wanneer:05 april 2018

Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum

Webinar Week is live!
Wanneer:27 maart 2018

While coming to live and study in a new city is an exciting new experience - we know that it may also be challenging. That is why the University of Groningen is offering prospective students the opportunity to get more pre-arrival information about preparing to come to the University. We do this for example by organizing free webinars on different topics, ranging from the Admission process, Visas & Immigration to Student life, in order to help you make the necessary arrangements before you arrive and address any questions you may have.

John Hoeks benoemd tot hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen
Wanneer:26 maart 2018

Prof. dr. John Hoeks (Geldrop, 1964) is per 1 maart 2018 benoemd tot hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen

Sociologie master krijgt label Topopleiding
Wanneer:25 maart 2018

Sociologie is een van de 18 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die in de nieuwe editie van de Keuzegids Masters het label Topopleiding krijgen.

Subsidie voor onderzoek prof. Kees de Glopper naar schrijfvaardigheid in het basisonderwijs
Wanneer:15 maart 2018

Subsidie voor onderzoeksproject prof. Kees de Glopper

RUG beste brede masteruniversiteit van Nederland
Wanneer:08 maart 2018

In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen 17 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het label Topopleiding. De researchmaster Economics and Business van de RUG is beoordeeld als beste universitaire masteropleiding van Nederland. Ook de master Nanoscience staat voor het zesde jaar in de top drie.Van de negen 'brede of algemene' universiteiten staat de RUG in totaal als eerste gerangschikt met 63,5 punten. Met de technische universiteiten erbij mag de RUG zich de derde masteruniversiteit van Nederland noemen.

Masteropleidingen Theologie en Religiewetenschappen RUG beste in hun categorie
Wanneer:08 maart 2018

In de Keuzegids Masters 2018 zijn de eenjarige master Theologie en Religiewetenschappen en de tweejarige Research Master Theologie en Religiewetenschappen van de RUG gewaardeerd met 74 punten. Net geen topopleiding, maar wel de beste van Nederland in hun categorie.

Research Master in Spatial Sciences krijgt topmasterpredicaat
Wanneer:08 maart 2018

In de vandaag verschenen resultaten van de Keuzegids Masteropleidingen scoren 17 masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen het label Topmaster. De Research Master in Spatial Sciences van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen scoorde 78 punten en is daarmee een van de Topmasters.

Rients Verschoor wint Jan Brouwer Scriptieprijs Geschiedenis
Wanneer:26 februari 2018

Letterenalumnus Rients Verschoor heeft de Jan Brouwer Scriptieprijs gewonnen voor zijn scriptie The Abolition of Italian Democracy. A Rhetorical Discourse Analysis of the Design and Adoption of two Fascist Laws in Italy . Op 20 april zal hij zijn prijs, een bedrag van 2.000 Euro, in het Hodshonhuis in Haarlem in ontvangst nemen.

Spatial Sciences joins research into Green Passenger Transport in Rural Areas
Wanneer:22 januari 2018

Researchers from the Faculty of Spatial Sciences in Groningen and a consortium of 12 other partners from across Europe are working on a project on green transport in rural areas. The G-PaTRA – Green Passenger Transport in Rural Areas – project, which will run until 2021, will be led by Robert Gordon University from Aberdeen, working in collaboration with partners from UK, the Netherlands, Denmark, Germany, Norway, and Belgium. The funding was awarded by the European Union Interreg North Sea Region programme to support its “green mobility” priority.

Amélie la Roi wint WAP-scriptieprijs
Wanneer:19 januari 2018

Amélie la Roi, PhD studente bij het Center for Language and Cognition heeft de WAP-scriptieprijs gewonnen. In haar scriptie getiteld Gray matters: Age-related differences in context-dependent idiom processing beschrijft la Roi de resultaten van een EEG-onderzoek over de invloed van veroudering op het begrijpen van taal. Zaterdag 20 januari zal zij haar scriptie tijdens het WAP-symposium presenteren.

Comparing notes: een antropologische benadering van hedendaagse Islam
Wanneer:09 januari 2018

Op 16 januari 2018 houdt hoogleraar Hedendaagse Islam Marjo Buitelaar haar oratie, getiteld: Comparing notes: een antropologische benadering van hedendaagse Islam

printOok beschikbaar in het: English