Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsNieuws voor studiekiezers

Headlines

RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland
Wanneer:15 november 2017

Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie ‘Brede Klassieke Universiteiten 2018’ net als vorig jaar op de eerste plaats, echter nu niet gedeeld.

Theologie en Religiewetenschappen RUG wederom Topopleiding
Wanneer:15 november 2017

Wederom zijn de bacheloropleidingen Theologie en Religiewetenschappen van de RUG door de Keuzegids Universiteiten beide uitgeroepen tot Topopleiding. Voor Theologie is dit de zesde keer op rij.

Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd
Wanneer:17 oktober 2017

Op 25 oktober 2017 vindt de opening van het nieuwe Centre for Religion and Heritage van de Rijksuniversiteit Groningen plaats tijdens de in dit kader georganiseerde studiemiddag ‘Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd’ aan de faculteit Godgeleerdheid en Gosddienstwetenschap. Het centrum is de opvolger van het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed.

Star Wars als sleutel om het leven te begrijpen
Wanneer:03 oktober 2017

Op 6 oktober 2017 studeert Tekla Slangen, masterstudent Religiewetenschappen, af op een bijzonder onderwerp. Haar scriptie voor het masterprogramma Religie en het Publieke Domein [per 1 september 2017 opgegaan in de master Religion and Cultural Heritage] heeft namelijk als onderzoeksthema Star Wars ‘fandom’ als moderne betovering.

Todd Weir ontvangt prestigieuze prijs van American Philosophical Society
Wanneer:19 september 2017

Religiehistoricus aan de Rijksuniversiteits Groningen Todd Weir ontvangt de Jacques Barzun Prize van de American Philosophical Society voor zijn boek Secularism and Religion in Nineteenth-Century Germany: The Rise of the Fourth Confession (Cambridge University Press, 2016).

1 dag student Psychologie
Wanneer:08 september 2017
1 dag student psychologie, meeloopdag Psychologie
Geurt Henk van Kooten docent van het jaar Faculteit GGW
Wanneer:06 september 2017

Geurt Henk van Kooten docent van het jaar Faculteit GGW

printOok beschikbaar in het: English