Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsPraktische informatieNederlandersHuisvesting

Het vinden van een kamer

Hoe vind ik een kamer?

Het is verstandig om niet alleen op tijd, maar ook op zoveel mogelijk manieren een kamer te zoeken. Kijk bijvoorbeeld naar het aanbod op kamersites op internet, of plaats daar een oproep. Gebruik sociale media (Facebook, LinkedIn), zodat vrienden en kennnissen je misschien op weg kunnen helpen. Plaats daarnaast bijvoorbeeld (online) advertenties in de Groningse dag- en weekbladen en kijk zelf ook in deze bladen onder ‘te huur’. Hang een gratis advertentie op in supermarkten of bij je toekomstige studielocatie. De KEI-week biedt ook een goede kans op het opdoen van contacten. Schakel daarnaast vooral familie, vrienden en kennissen in.
Wanneer je iets leuks tegenkomt, reageer dan direct. Wees niet meteen te kieskeurig. Iets verder van het centrum, of in één van de omliggende plaatsen is ook een optie. Als je eenmaal een kamer hebt, kun je na verloop van tijd vaak via via weer iets beters vinden. Daarnaast is het goed je tijdig in te schrijven bij de verschillende huisvestingsinstanties. Handige tips en adressen vind je ook op groningenlife.nl.

Hospiteren

Bij veel studentenhuizen moet je eerst op een hospiteerborrel komen, als je interesse in een kamer hebt. Je wordt dan samen met andere belangstellenden uitgenodigd op een avond om te kijken of het klikt. Een soort collectieve sollicitatie dus eigenlijk.

Je kunt ook een advertentie op een kamerwebsite zetten. Er is een brede keus aan kamersites. Je kunt je hier vaak kostenloos inschrijven als je op zoek bent naar een kamer. Maar pas op voor oplichters!

Woningbouwverenigingen

Voordat je in Groningen woont kun je je, alleen of samen met anderen, al inschrijven bij een of meerdere woningbouwverenigingen in de gemeente Groningen. Je kunt je daarvoor inschrijven via internet, bij WoningNet.nl Groningen. Je staat dan bij alle woningbouwverenigingen geregistreerd als woningzoekende. De wachttijd die je opbouwt, bepaalt wanneer je in aanmerking komt voor een woning.

Laatst gewijzigd:24 september 2018 13:21