Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsPraktische informatieNederlandersHuisvesting

Huisvesting

huisvesting

Groningen is een erg populaire studentenstad. Dat betekent dat jij samen met vele andere aankomende studenten op kamerjacht gaat. Vaak hoor je dat het in studentensteden niet makkelijk is om een kamer te vinden. In Groningen is dat ook het geval. Meer dan 35.000 studenten wonen hier op kamers; maar gelukkig is er veel doorstroming van studenten die verhuizen binnen de stad of na afstuderen.

De meeste studenten huren een kamer in een studentenhuis van een particuliere eigenaar, vaak via een kamerverhuurbedrijf. Ook woningbouwverenigingen als Lefier, Nijestee en SSH bieden kamers voor jongeren en in het bijzonder internationale studenten aan. De universiteit heeft zelf geen studentenhuizen. Nederlandse onderwijsinstellingen hebben een onderwijs- en onderzoekstaak en krijgen daarvoor middelen van de overheid. Er mag geen overheidsgeld besteed worden aan andere zaken zoals huisvesting. Andere partijen zijn gespecialiseerd in het huisvesten van mensen. 

De Rijksuniversiteit, de gemeente Groningen en lokale woningbouwverenigingen zorgen er wél door gerichte samenwerking voor dat er komende jaren meer kamers komen. Houd er rekening mee dat het nu wel even kan duren voor je iets geschikts hebt gevonden. Het is dus belangrijk dat je je tijdig inschrijft als kamerzoekende en zelf niet te laat begint met zoeken.

Laatst gewijzigd:28 augustus 2018 09:55