Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsLerarenopleidingProfessionalisering​Professionele LeerGemeenschap (PLG)Menu

Symposium “Context als gids in een vreemd verleden”

Voorzitter: dr. Paul Holthuis

Locatie: Stadslyceum, Nieuwe Sint Jansstraat 11, Groningen.

Bereikbaarheid:
Openbaar vervoer
Het Stadslyceum ligt op loopafstand van de Grote Markt en het UMCG. Hier vandaan vertrekken bussen naar alle richtingen en naar het station.

Auto
Bezoekers van de school wordt geadviseerd om gebruik te maken van de parkeergarages in de buurt van de school (UMCG-Zuid, UMCG-Noord, Damsterdiepgarage).

14.45 – 15.00 uur           Inloop met koffie en thee

15.00 – 15.15 uur           Welkom en introductie sprekers door Tim Huijgen (Vakdidacticus geschiedenis, RUG en geschiedenisdocent Stadslyceum).

15.15 – 15.30 uur           Prof. dr. Carla van Boxtel (Hoogleraar Vakdidactiek, UvA). Het belang van contextualiseren bij het historisch denken en redeneren.

15.30 – 15.45 uur           Drs. Wibe Balt (geschiedenisdocent Stadslyceum). Het belang van contextualiseren binnen het examenprogramma havo en vwo.

15.45 – 16.00 uur           Pauze

16.00 – 16.15 uur           Dr. Bjorn Wansink (Universitair Docent, UU). Het belang van contextualiseren bij multiperspectiviteit.

16.15 – 16.30 uur           Iris van den Brand, BA (Educatieve Master student geschiedenis, Aletta Jacobs College). Het belang van contextualiseren bij een regionaal tijdvakkenkader.

16.30 – 17.00 uur           Gelegenheid voor vragen en discussie n.a.v. de bijdragen.

17.00 – 17.15 uur           Afsluiting door Tim Huijgen.

Deelname aan het symposium is gratis en mede mogelijk gemaakt door het Stadslyceum (onderdeel van Openbaar Onderwijs Groningen).

Het maximale aantal deelnemers is 50.

Deelnemers krijgen een digitaal nascholingscertificaat van de Rijksuniversiteit Groningen.

Opgave via dit formulier. In verband met het certificaat verzoeken wij u om uw volledige naam, geboortedatum en geboorteplaats door te geven. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met paranimfen Marije Brouwer en Annemiek Houwen via timpromoveert@gmail.com.  

Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de promotie van Tim Huijgen op donderdag 18 oktober om 11 uur in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd. U kunt zich aanmelden voor de openbare verdediging en aansluitende receptie door het invullen van dit formulier.

Laatst gewijzigd:13 februari 2019 16:40