Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsLerarenopleidingOnderwijsMaster LVHO (postmaster)

Waarom?

Eerstegraads bevoegd

Als je de opleiding als postmaster afrondt, ben je eerstegraadsbevoegd om in jouw schoolvak les te geven aan alle klassen en niveaus van het voortgezet onderwijs. Maar ook zonder onderwijsambities is de opleiding een waardevolle toevoeging op je cv: werkgevers van uiteenlopende organisaties weten deze op waarde te schatten.

Kennis overdragen

Met je Master of Arts resp. Master of Science ben je al expert op je vakgebied. Maar om deze kennis op het niveau van leerlingen in het voortgezet onderwijs over te dragen, komt méér kijken: leiding geven, presenteren, plannen. Deze praktische vaardigheden, die ook op andere werkterreinen goed van pas komen, maak je je eigen in de Master LVHO.

Zelfontplooiing

Spreken voor groepen, feedback geven/ontvangen, je persoonlijke communicatie: tijdens de opleiding ben je er dagelijks mee bezig. Voor de klas staan en het contact met leerlingen geven je een nieuwe kijk op je vak, het onderwijs en op jezelf.

Maatschappelijk nut

Onderwijs van hoge kwaliteit is van groot belang voor onze samenleving en economie. Als leraar kun je een groot deel van de leerprestaties van leerlingen beïnvloeden. Je levert zo een directe bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs.

Doorgroeien en doorstuderen

Het leraarschap is een afwisselend beroep, waarin je groeit in de praktijk. Niet alleen in je eigen lespraktijk, maar ook binnen de school is er ruimte voor ontwikkeling. naast je onderwijstaken kun je ook beleids- en bestuursfuncties vervullen. Scholen bieden volop mogelijkheden tot uitbreiding en verdieping van je kennis, onder andere in samenwerking met de RUG.

Laatst gewijzigd:28 juli 2016 10:57