OnderwijsOpleidingenLerarenopleiding

De beste geschiedenisdocent (van het jaar)

Alumni Lerarenopleiding RUG genomineerd
24 oktober 2016

Twee alumni van de Lerarenopleiding geschiedenis zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar, een jaarlijkse onderscheiding van de NTR en het Rijksmuseum. Het betreft Fenneke Reinders van De Lindenborg in Leek en Karst van der Velde van het Hondsrug College ‘De Marke’ in Emmen. Uit een shortlist van tien kandidaten horen zij bij de top 3.

Op zaterdag 29 oktober 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt in het Rijksmuseum.

Reinders en Van der Velde participeren beide in verschillende onderzoeksgroepen van de Lerarenopleiding geschiedenis. Reinders werkt mee aan een onderzoek gericht op het bevorderen van historisch contextualiseren en Van der Velde participeert in een onderzoeksproject over differentiatie in het geschiedenisonderwijs.

Vakdidacticus geschiedenis Tim Huijgen is erg trots en kenmerkt beide oud-studenten als docenten die oog hebben voor de leerlingen, nieuwe inzichten gebruiken in hun lessen en hun passie voor het vak geschiedenis overbrengen naar de leerlingen.

Laatst gewijzigd:19 juni 2017 08:43