Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpen dagen en introductie

Open dag

Bezoek de bacheloropleidingen van de RUG

Kom kennis maken met onze universiteit, de prachtige stad Groningen en jouw toekomstige mede-studenten tijdens #OpenDagRUG!

Niets geeft een beter beeld van de sfeer, de opleidingen en de mensen als daadwerkelijk rondlopen, ontmoeten en beleven. En dat is precies wat je kan doen tijdens onze open dag.

Je ervaart hoe het is om student te zijn aan de RUG, je ontmoet onze studenten en medewerkers, je kunt opleidingen bezoeken en leert alles over het studentenleven in Groningen.

Klinkt goed, toch? Meld je gelijk aan. We zien je graag in Groningen!

Aanmelden voor de open dag is verplicht, anders word je niet toegelaten tot de evenementen.

Wanneer Tijd Waar
zaterdag 13 april 2019
Inschrijving vanaf 15 maart 2019
11.00 - 16.00 Diverse locaties in Groningen
vrijdag 8 november 2019
Inschrijving vanaf 1 oktober 2019
10.00 - 17.00 Diverse locaties in Groningen
vrijdag 31 januari 2020
Inschrijving vanaf 1 jan 2020
10.00 - 17.00 Diverse locaties in Groningen

Wat kan je van onze open dag verwachten?

Je kunt zelf je programma samenstellen, dus hoe de dag er uitziet, dat bepaal je voor een groot deel zelf. Dit is waar je uit kan kiezen:

Presentaties bacheloropleidingen

Al onze bacheloropleidingen geven een presentatie, boordevol informatie over de inhoud van het programma, de toelatingseisen en de inschrijfprocedure. Ook ontmoet je hier studenten en professoren en krijg je een mini-college.

Je maakt vooraf een keuze voor welke opleidingen je graag bezoekt, dat kunnen er maximaal vier zijn.

Themapresentaties

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over studeren aan onze universiteit. Daarom hebben we een aantal themapresentaties in het programma opgenomen. Zo leer je alles over hoe je een kamer kunt vinden, hoe je je geldzaken goed regelt, het bruisende studentenleven in Groningen of de verschillen tussen hbo en wo.

Informatiemarkten

Bezoek de informatiemarkten voor info over uiteenlopende onderwerpen. Welke studentenverenigingen zijn er allemaal? Wat is het sportaanbod? Of: hoe is de studiebegeleiding geregeld?

Workshops studiekeuze

In de speciale workshops studiekeuze kom je er snel en makkelijk achter wat jouw ideale studie is.`Ideaal als je nog geen definitieve keuze hebt gemaakt.

Stadswandeling

Wij zeggen: #thecityisourcampus. En die campus kun je gaan verkennen tijdens een stadswandeling met de studenten van GroningenLife!. Je krijgt een voorproefje van Groningen (en die smaakt snel naar meer).

Enthousiast? Wees welkom!

Waarom zou ik kiezen voor Groningen?

Lees hier nog meer redenen waarom je voor de RUG moet kiezen.

Laatst gewijzigd:11 februari 2019 11:36
printView this page in: English