Skip to ContentSkip to Navigation
EducationHonours CollegeBachelor's Honours Programme

Petrus Camper Festival

Petrus Camper Festival

Wat doen studenten van het Honours College van de Rijksuniversiteit? Ontdek het op het Petrus Camper Festival in het Academiegebouw!

Wat is het?

Op woensdag 26 juni zal de 7e editie van het Petrus Camper Festival plaatsvinden. Dit is een interactieve middag waar wetenschap en innovatie centraal staan. Het is het ideale moment om een kijkje te nemen in het Academiegebouw, waar Honours bachelorstudenten je meenemen in variërende activiteiten over hun eindproject. Verschillende huidige wetenschappelijke en maatschappelijke problemen worden aangekaart en vertaald naar een visie voor de toekomst. Het Petrus Camper Festival is het afsluitende onderdeel van de Petrus Camper Leergang, een van de verbredende onderdelen van het honoursprogramma. Het is de laatste activiteit die Honours College studenten doen voordat ze afstuderen.

Programma

In de middag kun je een breed scala aan interessante en interactieve activiteiten verwachten. De onderwerpen van de activiteiten variëren van duurzaamheid tot academische vrijheid. Daarnaast worden er rondleidingen in het Academiegebouw verzorgd en is er gelegenheid de Poster Galerij te bezoeken met posterpresentaties door Honoursstudenten.

Info

De entree voor het Petrus Camper Festival is gratis. Wij openen onze deuren op 26 juni van 14.00-17.00 uur met aansluitend de ‘Graduation Ceremony’ van 17.00-18.30 in het Academiegebouw (Broerstraat 5). Kom te voet of per fiets, mocht je met de auto komen, houd er dan rekening mee dat parkeren voor de deur van de locatie niet mogelijk is. De meeste activiteiten worden zowel in het Engels als in het Nederlands aangeboden.

We hopen u te verwelkomen op 26 juni 2019 in het Academiegebouw, toegang is gratis!

Contact Honours College

Achtergrondinformatie Petrus Camper Festival

Sinds 2012 vindt het Petrus Camper Festival plaats in het Academiegebouw in Groningen. De naam van het Festival is opgedragen aan professor Petrus Camper (1722-1789), prominent hoogleraar en medicus aan de Rijksuniversiteit Groningen vanaf 1763. Petrus Camper werd in 1722 in Leiden geboren als zoon van een geleerd en rijk predikant. Hij was een veelzijdige jongeman, geïnteresseerd in architectuur, tekenen, meubel maken en wiskunde. Zijn studie volgde hij aan de Leidse universiteit waar hij een brede wetenschappelijke opleiding kreeg. Na een wetenschappelijke reis door Engeland en Frankrijk werd Camper in 1749 het hoogleraarschap aan de Universiteit van Franeker aangeboden. Vanaf 1756 doceerde hij zes jaar in Amsterdam, waarna hij in 1763 naar Groningen verhuisde om er hoogleraar theoretische geneeskunde, anatomie, chirurgie en botanie te worden.

Net als in Franeker en Amsterdam probeerde hij ook in Groningen zijn studenten de best mogelijke opleiding te geven. Camper stond bekend als een uitstekend spreker, die de zaken op een heldere en levendige manier kon uitleggen. Hij ondersteunde zijn onderwijs bovendien met practica en met tekeningen, die hij zelf maakte. Tijdens zijn hoogleraarschap in Groningen was het aantal afgestudeerden bijna driemaal zo hoog als in het voorgaande decennium.

Het Petrus Camper Festival beoogt, net als de hoogleraar, op een heldere en levendige manier huidige maatschappelijke zaken aan te kaarten. Studenten van het Honours College sluiten hun bachelorprogramma af met de activiteiten die ze laten zien op het festival. Het evenement laat zien hoe de samenwerking tussen studenten en docenten een enerverende middag kan brengen.

Laatst gewijzigd:09 april 2019 14:33
printView this page in: English