OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenHulp bij studiekeuze

Marieke, Europese Talen en Culturen

Marieke Schuitemaker

17 jaar en net van het vwo, klaar voor een nieuwe stap, voor een nieuw avontuur. Ik had voldoende open dagen en meeloopdagen bezocht om een weloverwogen keuze te maken. Ik had een NG/NT profiel gevolgd met veel talen erbij. Na lang twijfelen besloot ik toch de bètakant op te gaan en begon ik aan de studie Farmacie. Hoewel dit echt een leuke studie is wist ik na drie maanden wel zeker dat mijn toekomst hier niet lag. Met de hulp van verschillende studieadviseurs kon ik vakken gaan volgen aan de letterenfaculteit. Hierdoor kon ik het jaar erop instromen in een heel andere studie, namelijk Europese talen en culturen. De stad Groningen bleef, want er gaat nou niks boven Groningen!

Van mijn switch heb ik geleerd dat je gewoon verkeerd kunt kiezen, maar dat je uiteindelijk altijd goed terecht komt. Ik zou iedereen mee willen geven om dicht bij jezelf te blijven, je af te vragen wat je echt met de studie wil bereiken. Maar blijf altijd gemotiveerd! Je kunt je zo goed voorlichten als je wil, maar uiteindelijk moet je ook gewoon studeren om het mee te maken. De stad Groningen zou ik zeker aanraden, er is altijd wat te doen en er zijn meer dan genoeg studenten om je heen. Ik zelf ben lid geworden van een studentensportvereniging waar ik heel actief ben. Superleuk, want zo kun je sporten combineren met heel veel gezelligheid!

Heb je een vraag over studiekeuze, het studentenleven, sport naast je studie of over de letterenfaculteit? Mail mij dan!

Laatst gewijzigd:13 september 2018 16:18