Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenHulp bij studiekeuze

Anne, Geneeskunde

Foto Anne

Op mijn middelbare school werd er wel een beetje aandacht besteed aan de studiekeuze, maar ik nam het nooit zo serieus waardoor het in mij geval niet echt geholpen heeft. Ik wisselde steeds weer tussen verschillende studies en richtingen en het enige wat ik zeker wist, was dat ik naar Groningen zou gaan. Uiteindelijk trok de medische richting mijn aandacht en deed ik mee met de loting voor Tandheelkunde.

Helaas werd ik niet toegelaten waardoor ik op het allerlaatste moment een studie uitzocht die wel binnen de medische faculteit viel, namelijk Bewegingswetenschappen. Ik wist dat ik uit die studie niet genoeg voldoening zou halen waardoor ik het jaar daarna weer mee lootte voor Tandheelkunde.

Toen kwam steeds meer het besef dat Tandheelkunde toch een beetje te beperkt voor mij is, waardoor ik steeds meer interesse kreeg in Geneeskunde. Na 2 jaar deed ik mee met de decentrale selectie en werd ik toegelaten. Ik ben nog steeds helemaal tevreden met mijn studie en ik denk dat ik nu helemaal op mijn plek zit.

Wat ik wel van mijn studiekeuzeproces heb geleerd, is dat je er echt tijd en aandacht aan moet besteden, want als je uiteindelijk een studie hebt gevonden die je ligt zal je ook een grotere motivatie én inzet hebben. Met mijn eigen ervaring zal ik je heel graag willen helpen met jou studiekeuze zodat je de juiste studie zult vinden!

Vragen? Mail Anne!

Laatst gewijzigd:27 oktober 2017 15:44