Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenGammasteunpunt

Gamma Masterclass

15 en 16 december 2016 - thema: social media

Facebook, Twitter, LinkedIn, Myspace, Instagram of Youtube... Sociale media is de laatste jaren aanzienlijk in populariteit gestegen. Onder andere vanwege de technologische ontwikkelingen verschijnen er steeds meer nieuwe vormen van sociale media en deze term klinkt dan ook bij niemand meer onbekend in de oren. Vanwege deze toenemende populartieit en de groeiende invloed die social media op ons dagelijks leven heeft, is het interessant om dit onderwerp eens goed onder de loep te nemen.

Wat is de Gamma Masterclass?

De Gamma Masterclass is een evenement voor leerlingen van 5 en 6 vwo, georganiseerd door het Gammasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen. 24 gemotiveerde VWO-scholieren (5e en 6e klas) van Nederland worden bijgespijkerd door topdocenten en -onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij de economische, geografische, sociologische en juridische aspecten van één centraal thema worden belicht. Met de Masterclass van dit jaar, die op 15 en 16 december zal plaatsvinden, zullen we bezig gaan met het thema: Social media. Opgeven kon tot 20 november, en is dus niet meer mogelijk.

Wat ga je doen?

De masterclass bestaat uit twee dagen, 15 en 16 december. Op de eerste dag word je ontvangen door het team van het Gammasteunpunt en ga je aan de slag! Er zijn meerdere colleges. Daarna ga je met de hele groep uit eten bij Pernikkel en doe je een gezamelijke avondactiviteit waarbij je je mede-masterclassdeelnemers beter leert kennen. Misschien hou je hier wel je toekomstige studiegenoot aan over! Na de overnachting bij Simplon ga je weer terug naar de universiteit en wordt er een aantal workshops gegeven. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van je masterclass-certificaat.

Sprekers

Het programma gaat zich langzaam vullen. Inmiddels kunnen we wel al wat sprekers bekend maken! Dr. ir. Gerd Weitkamp is docent bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen en gaat de sociale media vanuit een geografische invalshoek benaderen. Dr. Michael Maes is docent bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en geeft een sociologisch college over sociale media. Mr. Koen Konings is docent bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid en gespecialiseerd in IT-recht. De laatste spreker wordt binnenkort bekend. Naast deze vier sprekers wordt er op vrijdag ook een eindopdracht gemaakt, meer informatie hierover komt binnenkort op de site.

Wat kost het en hoe doe je mee?

De Gamma Masterclass is helemaal gratis. Ook de overnachting en het diner kosten niets. Alle potentiële deelnemers schrijven een motivatiebrief waarom zij echt aanwezig moeten zijn bij de Masterclass, hieruit selecteren we 24 deelnemers. Vragen? Mail ons vooral: gammasteunpunt@rug.nl.

Laatst gewijzigd:23 juli 2018 11:13