Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingStudentenleven

Cultuur

Groningen is een cultuurstad. Dit zie je ook terug in het studentenleven. Groningen kent verschillende culturele studentenverenigingen, waarbij het Cultureel Studentencentrum Usva als overkoepelende organisatie dient.

Cultureel studentencentrum Usva

usva-logo

Cursussen, evenementen, theater, café en meer!

Cultureel Studentencentrum Usva, opgericht in 1969, is hét culturele studentencentrum van Groningen en met trots onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Usva’s missie is om studenten in Groningen te inspireren door kunst en cultuur en hen te stimuleren om zich (verder) te ontwikkelen op dit gebied door diverse activiteiten te organiseren voor, door en met studenten en medewerkers.

Ook medewerkers van de RUG kunnen bij Usva terecht voor het volgen van cursussen of workshops, theaterbezoek en/of zalenverhuur.

Usva biedt ruim 150 cursussen per jaar aan op het gebied van dans, body & mind, muziek, beeldende kunst, mode, theater, film, fotografie & design en schrijven & spreken. Deze cursussen zijn toegankelijk voor iedereen. Een aantal Usva-cursussen is specifiek bedoeld voor RUG-medewerkers, zoals fotografie, tekenen en schilderen en yoga en meditatie. Daarnaast kan Usva verschillende workshops-op-maat organiseren, bijvoorbeeld afdelingsuitjes.

Ook programmeert Usva allerlei evenementen en voorstellingen in het eigen theater die voor iedereen te bezoeken zijn: van toneelstukken tot cabaretvoorstellingen en van ontspannen Lie down & Listen concerten tot cursuspresentaties en filosofische lezingen. En dan is er ook nog het Usva-café dat elke werkdag geopend is vanaf 19.00 uur tot in de late uurtjes. Als dat geen prettige manier is om even te ontspannen!

Alle ruimtes bij Usva kunnen gehuurd worden voor trainingen, vergaderingen of andersoortige bijeenkomsten. Zo nodig, verzorgt Usva ook de catering.

Kortom, ook RUG-medewerkers zijn van harte welkom bij Usva!

Meer informatie? Kijk op https://www.usva.nl/

Studium Generale

Studium Generale Groningen
Studium Generale Groningen

Studium Generale Groningen organiseert lezingen, debatten en symposia waarbij heel verschillende onderwerpen vanuit diverse invalshoeken worden belicht. Geregeld boeien wetenschappers en sprekers van naam en faam hun publiek met verrassende, actuele of spraakmakende onderwerpen.

Laatst gewijzigd:10 december 2015 15:43
printView this page in: English