Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingStudiefaciliteiten

Bibliotheek

Eén universiteit, drie bibliotheken

De bibliotheek van de RUG heeft drie locaties: één algemene locatie en twee faculteit specifieke locaties. In onze bibliotheken zijn rustige studieplekken, tekstboeken voor je studie en een uitgebreide verzameling academische literatuur te vinden. De algemene bibliotheek, beter bekend als de “ Universiteitsbibliotheek ” (UB), dient als een informatie database voor de hele academische gemeenschap in Groningen. De andere bibliotheken worden vooral gebruikt door onderzoekers en studenten van de relevante faculteit. Elke bibliotheek heeft gratis wifi, plekken om te studeren en faciliteiten om te printen, kopiëren en scannen.

Universiteitsbibliotheek
Universiteitsbibliotheek

De meeste literatuur van de RUG is te vinden in de Universiteitsbibliotheek. De UB ligt centraal in Groningen, tegenover het Academiegebouw. In de UB zijn meer dan drie miljoen tekstboeken en journals aanwezig die door studenten geraadpleegd kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om de online bibliotheek te gebruiken, waar nog meer journals en artikelen te vinden zijn. Naast academische literatuur zijn er 1600 plekken in de UB waar je in stilte kunt studeren.

De twee faculteit specifieke bibliotheken (de Zernike bibliotheek en de Centrale medische bibliotheek ), bieden meer specifieke literatuur en studiemiddelen. Tenslotte hebben alle bibliotheken een belangrijke sociale functie. Bij de bibliotheken kun je altijd iemand vinden om een kopje koffie te drinken of een plekje om te samen te komen en om aan groepsprojecten te werken. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de bibliotheek, of reserveer gemakkelijk boeken en journals met de Library app .

Universiteitsbibliotheek
Universiteitsbibliotheek

Studeren 2.0

De Universiteitsbibliotheek zit niet stil, maar is constant aan het innoveren. Momenteel worden er verbeteringen aangebracht om te zorgen dat de bibliotheek een nog betere plek wordt om te studeren én om te socializen. Het hele project loopt door tot 2020, maar er zijn resultaten zichtbaar. Eén van die resultaten is de “Learning Grid”. De Learning Grid is ontworpen om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van studenten, met nadruk op modern en flexibel studeren. Er zijn computerfaciliteiten, ruimtes voor groepsoverleg, verplaatsbare werkplekken en loungeruimtes. Met flexibele gordijnen is het mogelijk om precies de studieruimte te creëren die je op dat moment nodig hebt.

Laatst gewijzigd:26 november 2015 11:17
printView this page in: DeutschEnglish