Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingStudiefaciliteiten

Talencentrum

Het talencentrum van de RUG is het departement dat gespecialiseerd is in taal. Bij het talencentrum kun je taallessen volgen op je eigen niveau. Het talencentrum biedt lessen in dertien verschillende talen zoals Arabisch, Chinees en Spaans.  Als je een internationale student bent kun je met een cursus je Nederlands verbeteren. Heb je plannen om in het buitenland te studeren? Volg dan een stoomcursus in de relevante taal zodat je altijd weet te redden op je studieplek.

Ga je studeren in het buitenland? Dan moet je vaak bewijzen dat je of Engels of de plaatselijke taal goed beheerst. Laat in dat geval bij het talencentrum je taalvaardigheid toetsen en ontvang een certificaat dat je vaardigheid in een bepaalde taal officieel bevestigt. Naast het bewijzen van je taalvaardigheid voor een buitenlandse studie, is het voor sommige studiebeurzen of werkvergunningen nodig om in het bezit te zijn van een taalcertificaat. Het talencentrum werkt met het Central European Reference Framework (CEFR). Dat betekent dat een certificaat in heel Europa en op veel plekken buiten Europa geldig is.  

Het talencentrum kan ook tegen betaling teksten voor je vertalen of nakijken en verbeteren. Wil je een belangrijke tekst foutloos vertaald hebben of wil je er zeker van zijn dat je tekst geen fouten heeft? Schakel dan de diensten van het talencentrum in.


Laatst gewijzigd:04 december 2015 10:45
printView this page in: English