Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingCarrière en advies

Rijksuniversiteit Groningen stimuleert ondernemerstalent

De Rijksuniversiteit Groningen is dé plek waar het ondernemerstalent van studenten tot bloei komt en een belangrijke factor voor de economie van Noord-Nederland. Sibrand Poppema (voorzitter van het College van Bestuur) licht dit toe in het onderstaande filmpje:

  • Zo bieden de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de City of Talent als partners van Cube050, nieuwe alumni van de RUG en de Hanzehogeschool ondersteuning bij het starten van een eigen onderneming.
  • Aan de Energy Academy krijgen studenten de kans om tijdens hun studie een ​​bedrijf op te zetten.
  • Door studenten te leren hoe ze ondernemers kunnen worden, brengt de universiteit niet alleen ervaren en gespecialiseerde medewerkers voort, maar stimuleert de universiteit studenten ook om werkgelegenheid voor zichzelf te creëren.
  • Daarnaast stimuleert de universiteit talentvolle studenten met expertise op het gebied van ouder worden en energie om hun eigen onderneming op te zetten, omdat er op deze gebieden nog vele mogelijkheden liggen in het noorden van Nederland.

Als zodanig vormt de Rijksuniversiteit Groningen een belangrijke factor in de economie van het noorden. Als werkgever die alumni ondersteunt om voor (en samen) te werken met grote bedrijven in de noordelijke regio, maar ook als begeleider van nieuwe leiders en talentvolle toekomstige ondernemers.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:55
printView this page in: English