Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Hulp bij studiekeuze

Tessa, Pedagogische Wetenschappen

Foto Tessa

Toen ik bezig was met het maken van mijn studiekeuze kwam ik erachter dat ik enorm veel verschillende interesses had. Aan de ene kant is het fijn om zo veel dingen leuk te vinden, aan de andere kant maakt dat het erg moeilijk om erachter te komen welke studie nu écht bij je past. In eerste instantie koos ik ervoor om Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie te gaan studeren, omdat de meesten van mijn interesses hierin samenkwamen. Na twee jaar kwam ik erachter dat dit toch niet het veld was waarin ik mijzelf later zag werken. Mijn belangrijkste interesses kwamen niet terug in de studie, namelijk mijn interesse in kinderen en onderwijs. Toen ik hier eenmaal achter was, heb ik ervoor gekozen met Pedagogische Wetenschappen te beginnen en ik ben nog steeds heel blij met deze keuze.

Als je een studie kiest, hoop je natuurlijk dat je meteen goed kiest en niet meer hoeft te switchen. Helaas is het soms nodig om eerst een studie te doen die niet zo goed bij je past, om erachter te komen waar je wél op je plek bent. Ik raad studiekiezers in ieder geval aan om goed na te gaan welke studies er allemaal zijn en om naast een feitelijk lijstje van interesses, misschien ook wel een beetje op gevoel af te gaan. Heb je vragen over het maken van je studiekeuze? Ik help je graag!

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Pedagogische Wetenschappen!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07