Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorStudiekeuze en voorlichtingHulp bij studiekeuze

Pim, Economics & Business Economics

Pim Oude Voshaar
Pim Oude Voshaar

Na een hoop open dagen, meeloopdagen en gesprekken in mijn omgeving was ik eruit: het zou Economics and Business Economics worden!

Op de middelbare school merkte ik dat ik vooral in de vakken economie en M&O veel interesse had, dus was het voor mij in ieder geval duidelijk dat ik ook een studie in die richting wilde gaan doen. Dit betekende echter helaas niet dat mijn studiekeuze al gemaakt was, want zelfs nu waren er nog veel mogelijkheden.

Na een aantal open dagen en meeloopdagen bleven uiteindelijk International Business en Economics and Business Economics over, en moest ik gaan kiezen welke van de twee het zou worden. Zelf had ik het geluk dat mijn zus E&BE heeft gedaan, en zij dus precies wist hoe die studie in elkaar zit. Daarnaast kende ik ook nog een aantal International Business studenten die mij meer over die studie konden vertellen. Door deze gesprekken heb ik van beide studies een beter beeld kunnen krijgen, omdat studenten kunnen vertellen vanuit het perspectief van studenten. Hiermee kun je meestal net iets meer dan wanneer je deze verhalen van docenten hoort, aangezien je natuurlijk zelf straks ook student bent! Ik kan dus iedereen ook alleen maar aanraden om vooral met studenten in gesprek te gaan en vragen te stellen over de studie, dat helpt namelijk heel erg bij het maken van een studiekeuze.

Ga dus met anderen in gesprek, maar ga ook vooral uit van je eigen interesses. Zolang jij zeker weet wat je leuk en interessant vindt, kun je ook een goede keuze maken. Hierdoor heb je ook de motivatie om je studie tot een goed einde te brengen!

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren (in het Engels) en leven in Groningen of over Economics and Businesss Economics!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 13:58