Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Hulp bij studiekeuze

Niels, Bedrijfskunde

Spullen verkopen op de kleedjesmarkt met Koninginnedag kon ik vroeger als de beste en dit was iets wat ik leuk vond. Iets met onderhandelen dus. Ook communicatie en marketing vond ik erg interessant. Deze aspecten spraken mij erg aan en kon ik terugvinden in de studie Bedrijfskunde.

Op de middelbare school kreeg ik verschillende testen voorgeschoteld en werden er gesprekken gepland met de decaan. Hiermee kwam ik niet veel verder, maar wat mij wel geholpen heeft is om te praten met mensen in mijn omgeving over mijn studiekeuze. Familie, vrienden maar ook studenten die al een studiekeuze hebben gemaakt hebben mij verder geholpen. Door opendagen en meeloop-dagen te bezoeken, heb ik veel studenten gesproken en hen kunnen vragen wat zij leuk en minder leuk vonden aan hun studie. Ook heb ik op deze manier de stad Groningen ontdekt en was de keuze voor deze mooie stad snel gemaakt.

In mijn eerste jaar ben ik lid geworden van een studentenvereniging en gaan wonen in een actief studentenhuis. Op deze manier kon ik naast mijn studie mijzelf verder ontwikkelen en ontdekte ik dat het studentenleven veel moois te bieden heeft.

De afgelopen jaren heb ik nieuwe interesses ontdekt en ben ik nieuwsgierig geworden naar andere vakgebieden. Daarom komt het mij goed uit dat mijn Bachelor studie Bedrijfskunde ook ruimte biedt om een half jaar (mijn minor) vakken te volgen aan een andere faculteit. De komende tijd ga ik vakken volgen binnen de studie Internationale Betrekkingen, waar ik erg naar uit zie.

Succes met het vinden van jouw studie! Heb je hier vragen over, stuur mij gerust een bericht en wellicht kan ik je verder helpen! Tot in Groningen!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:14 februari 2020 15:11