Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorStudiekeuze en voorlichtingHulp bij studiekeuze

Mettina, Kunstgeschiedenis

Mettina Bleker
Mettina Bleker

De keuze is reuze! Normaal gesproken is het fijn om meerdere opties te hebben waar je uit kan kiezen. Als het aankomt op het maken van een studiekeuze, kan het echter knap lastig zijn om tussen alle verschillende studies en richtingen iets te vinden dat bij jou past.

Ik zit inmiddels in het derde jaar van mijn bachelor Kunstgeschiedenis en deze studie was tevens mijn eerste keuze. Het maken van een goede studiekeuze begint bij iedereen anders. In de vijfde klas van het vwo zat ik ’s avonds achter mijn laptop naar studies en universiteiten te kijken op internet. Al gauw merkte ik dat ik hier niet veel wijzer van werd. Daarom ging ik op pad: Open Dagen bezoeken in Leiden, Amsterdam en Groningen! Dit gaf voor mij de doorslag: de stad Groningen gaf mij het fijnste gevoel; een gezellige stad! Daarnaast merkte ik bij de voorlichtingen van verschillende studies, dat Kunstgeschiedenis het beste bij mij zou passen. Dit gevoel werd nog veel duidelijker na het volgen van een webklas Kunstgeschiedenis bij de Rijksuniversiteit van Groningen.

Als student-voorlichter raad ik jou als toekomstig-student ook zeker aan om universiteiten te bezoeken en voorlichtingen te volgen. Daarnaast zijn er nog zoveel meer opties! Zoals het volgen van een webklas, waar je opdrachten krijgt die je als eerstejaarsstudent ook zult krijgen. Of loop een dagje mee met een student van de studie die jou interesseert.

Ga op pad! Het maken van een studiekeuze is ook heel leuk! Uiteindelijk vind je namelijk iets wat 100% bij jou past.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Kunstgeschiedenis!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07