Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Meike, Pedagogische Wetenschappen

Meike van der Wijk
Meike van der Wijk

Het leek mij eerst onmogelijk maar door goed vooronderzoek te doen is het mij gelukt om in één keer een studie te vinden waar ik nog steeds heel blij mee ben! Tijdens mijn middelbare school had ik nog geen idee wat ik later wilde studeren, ik had een NG/NT-profiel gekozen met de gedachte dat ik hiermee nog alle kanten op kon. Aan het einde van de middelbare school wist ik echter honderd procent zeker dat ik met mijn studie een hele andere kant op wilde. Ik merkte dat ik niet blij werd van de bètavakken, juist de sociale onderwerpen spraken mij aan. Mensen heb ik altijd al interessant gevonden maar ook jeugd, gezinssituaties en gezinsconflicten trokken mijn aandacht. Daarnaast was ik ook geïnteresseerd in talen, Engelse literatuur maar ook de Zweedse taal. Na een paar bezoekjes aan de decaan en vele meeloopdagen in verschillende steden kwam er al snel een studie uit waar ik erg blij van werd; Pedagogische Wetenschappen! Door goed te kijken naar welke vakken ik kon volgen bij de studie en te praten met studenten kreeg ik een goed beeld van de verschillende studies en kon ik zo een weloverwogen keuze maken.

Ik heb wel nog lang moeten twijfelen over in welke stad ik de studie zou willen volgen want dat is ook nog een belangrijk keuzemoment. Uiteindelijk heb ik voor Groningen gekozen, een stad waar ik mij meteen al helemaal op mijn gemak voelde en waar ik mijzelf al gelijk zag rondlopen. De sfeer was voor mij dus heel bepalend. Deze heb ik echt ontdekt door verschillende meeloopdagen te doen en de steden om mijn eigen gemak te bezoeken.

Door goed vooronderzoek te doen en goed te kijken wat bij mij past heb ik gelukkig in een keer de goede studie kunnen kiezen. Mijn advies is om goed te kijken of je de vakken en alles eromheen echt leuk vindt. Neem wel de tijd om alles te onderzoeken, de keuze komt niet zomaar aanwaaien. Maar als je er veel aandacht en tijd in steekt is het zeker niet onmogelijk om een goede studie te vinden!

(Je mag mij altijd mailen als je vragen hebt over het maken van je studiekeuze of over de studie Pedagogische Wetenschappen!)


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 14:44