Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Laila, Psychologie

Laila Jongsma
Laila Jongsma

Gedurende 4, 5 en 6 VWO heb ik meerdere malen open dagen bezocht, zowel van de universiteit als van het HBO. Op het HBO miste ik net dat extra beetje diepgang, dus ik besloot voor een universitaire studie te gaan.

Van veel studies vond ik wel een deel interessant, maar mijn interesse ging vooral naar Psychologie en International Business. Deze twee studies liggen ver uit elkaar, wat het voor mij een lastige keuze maakte, omdat ik het gevoel had dat ik moest kiezen voor het één of het ander. Ik heb van beide studies een meeloopdag gedaan en was begonnen aan een webklas. Uiteindelijk heb ik besloten om na mijn eindexamen eerst nog een tussenjaar te nemen. Vooral omdat ik behoefte had om even wat anders te doen dan naar school gaan en leren, maar ook omdat ik nog niet zeker wist wat ik wilde studeren. Ik heb eerst veel gewerkt en ik ben daarna vier maanden naar Azië geweest. Daar heb ik veel van geleerd en erg van genoten. Toen ik weer thuis kwam heb ik de knoop doorgehakt en heb besloten om psychologie te studeren, omdat ik me daar zekerder over voelde. Ik ben dit in de, voor mij vertrouwde, stad Groningen gaan studeren, omdat ik op dat moment net terug was uit Azië en ik het niet zag zitten om gelijk al naar een andere stad te vertrekken.

Studeren in Groningen bevalt me top! Momenteel zit ik in het derde jaar van de studie en ben ik nog steeds blij met mijn keuze. Ik vertel anderen graag over de leuke feitjes die ik leer. Ik ben nu druk bezig met het vinden van een leuke master om te gaan doen na mijn bachelor. Wat een boel leuke mogelijkheden zijn er!

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Psychologie!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:17 april 2020 17:48