Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Julia, Pedagogische Wetenschappen

Julia Vorenkamp
Julia Vorenkamp
Het kiezen voor een studie is een proces dat moeizaam kan verlopen. Als je voor geen enkele studie echt warm loopt weet je wellicht niet voor welke optie je moet gaan. Het kan ook zijn dat je juist brede interesses hebt en hierdoor moeilijk studies kunt uitsluiten.

Ik viel onder de tweede categorie, vond meerdere vakken leuk, en koos daarom voor de studie Liberal Arts and Sciences. Deze opleiding sprak mij aan omdat je er meerdere wetenschappelijke disciplines mee kunt bestuderen. Toen ik eenmaal met de studiestof aan de slag ging merkte ik toch een voorkeur te hebben voor de sociale vakken en daar het liefst mee bezig te zijn. In de eerste maand van het studiejaar wisselde ik gelijk naar de opleiding Pedagogische Wetenschappen, die dichter lag bij mijn interesses.

Ook bij deze studie komen verschillende vakken aan bod, maar allemaal hebben ze raakvlakken met onderwerpen als onderwijs, opvoeding, psychologie en sociologie. Mijn advies voor het maken van een studiekeuze: houd in eerste instantie alle deuren open en ga je van zoveel mogelijk studies inbeelden dat je eraan gaat beginnen. Hoe zou jij het vinden om een paar uur in de week over dit onderwerp te moeten lezen? Of om er een verslag over te schrijven? Kies de opleiding waar je het meest enthousiast van wordt en probeer zaken als baankans, verwachte salaris, of met wie je in college komt te zitten niet te zwaar te laten wegen op jouw keuze. Deze dingen zijn erg veranderlijk en uiteindelijk minder belangrijk dan je denkt. Interesse in het onderwerp is de belangrijkste factor in je studiekeuze. Als je nog vragen hebt over studiekeuze, mail mij gerust!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:21 april 2020 16:15