Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Jelle, International Business

Jelle Ozinga
Jelle Ozinga

Sommigen weten het al in de kleuterklas: dit wil ik worden en daarvoor moet ik deze studie doen! Helaas was mijn studiekeuze niet zo 1,2,3 gemaakt. Voor mij persoonlijk was het kiezen van de juiste studie een behoorlijke opgave. Ik heb voor mijn uiteindelijke keuze veel locaties bezocht en veel verschillende voorlichtingen bijgewoond.

Na een oriëntatie op alle mogelijkheden was het voor mij al wel snel duidelijk dat ik vooral geïnteresseerd was om iets te doen op internationaal vlak. Aangezien het mij interessant leek om te werken met mensen met verschillende achtergronden en culturen. Hierbij kwam ik al snel op de universiteit Groningen uit en leken mij de studies International Business en International Relations and Organisations leuk. Na open dagen en meeloopdagen bezocht te hebben van beide studies kwam ik uit op International Business omdat mij de management kanten interessanter leken.

Tijdens de open dagen en meeloopdagen heb ik opgemerkt dat de informatie die je krijgt vaak niet het hele verhaal vertelt van een studie. Een goede tip is om met een “ervaringsdeskundige” (lees student) zelf te spreken, dat zorgt vaak voor een completer beeld. Diegene zal je dan ook goed de voors en tegens kunnen vertellen waardoor jij een betere afweging kunt maken en je hopelijk uitkomt op een goede keuze.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren (in het Engels) en leven in Groningen of over International Business!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 14:46