Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorStudiekeuze en voorlichtingHulp bij studiekeuze

Ingeborg, Artificial Intelligence

Ingeborg van Keulen
Ingeborg van Keulen

Op tijd beginnen met dingen en grote keuzes maken heb ik altijd al moeilijk gevonden, en dat hield niet op toen ik op zoek moest gaan naar een studie. Dus laat ik je nu over mijn zoektocht vertellen.

Ik begon bij dierengeneeskunde, gek op dieren, je weet hoe dat werkt. Na opgezocht te hebben wat je moet doen als dierenarts heb ik mij toch maar bedacht, dit was niets voor mij (het was toch niet de hele dag puppy’s aaien blijkbaar). Toen gebeurde het dat ik voor mijn middelbare school stage moest lopen en ik wist al wel waar ik dat wilde doen, namelijk bij radiologie. Dat zou vast de studie zijn die ik ging doen, de toekomstmogelijkheden (en dan je salaris) zijn zeer goed. Na een dag stage kon ik een streep door radiologie zetten. De eerstvolgende open dag zat ik bij bedrijfskunde, en voordat de spreker zijn eerste woord had kunnen zeggen stond ik al weer op.

Daar zat ik dan, in VWO 6, geen idee wat ik moest gaan studeren. Ik besloot om weer eens een online studiekeuzecheck te doen, waarin de resultaten vooral naar de technische studies wezen. Toen mijn middelbare school vertelde over webklassen en ik een studie zag die hoog in mijn studiekeuze naar voren kwam, was ik wel geïnteresseerd. Ik heb de webklas Artificial Intelligence gevolgd en hierna wist ik het eindelijk zeker, dit gaat mijn studie worden. Aangezien ik de studie het liefst in het Engels wilde volgen en ik vooral de technische kant interessant vond, werd het Groningen.

Ik mag dan op de valreep mij nog ingeschreven hebben, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Ik ben nu twee jaar verder en ik blijf AI leuk vinden, heb veel nieuwe vrienden gemaakt, en ik heb besloten om lid te worden van de klimvereniging.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren (in het Engels) en leven in Groningen of over Artificial Intelligence!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07