Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Hulp bij studiekeuze

Gido, Rechten & Psychologie

Foto Gido

Een tijdje geleden las ik voor mijn studie een onderzoek met een opmerkelijke uitkomst. Mensen die weinig nadenken over een belangrijke beslissing, zouden achteraf gelukkiger zijn met hun keuze dan mensen die wel goed hebben nagedacht over diezelfde beslissing.

Geldt dat dan ook voor je studiekeuze? Mijn ervaring is in elk geval dat het helpt om goed na te denken over je studiekeuze. Ik deed dat aan de hand van informatie die ik kreeg bij gesprekken met studieadviseurs en studenten, via het internet en op open dagen. Vooral informatie van studenten bleek handig. Zij zijn ervaringsdeskundigen en vertellen meer dan je in de folders van de studie zult lezen. En ben je eenmaal begonnen, dan blijft het goed om na te denken en je keuzes te evalueren. Dat leidde bij mij tot het besluit er een tweede studie bij te gaan doen.

Mijn conclusie is kortom een andere dan die uit het onderzoek dat ik noemde. Verzamel zoveel mogelijk informatie zodat je een goede keuze kunt maken. Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Rechten of Psychologie!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07