Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorStudiekeuze en voorlichtingHulp bij studiekeuze

Folmer, Rechten

Foto Folmer

Dat ik graag naar Groningen wilde verhuizen na mijn middelbare school periode, dat wist ik al vrij snel. Er gaat namelijk niets boven Groningen! Maar toen kwam de belangrijkste vraag; wat wilde ik studeren? Ik kwam er al snel achter dat zeer veel studies mij aanspraken en dit bemoeilijkte mij in het maken van een keuze. Daarom besloot ik om een aantal hulplijnen in te schakelen. Zo ben ik naar een aantal open dagen gegaan van de Rijksuniversiteit Groningen, heb ik deelgenomen aan meeloopdagen en veel gesproken met verschillende studenten. Daar heb ik een tweetal adviezen gekregen die het maken van een studiekeuze een stuk makkelijker maakten.

Het eerste advies was dat je als toekomstig student eerst eens een lijst moet opstellen met studies waarvan je zeker weet dat je ze niet wilt volgen. Dit geeft jezelf een stuk meer overzicht. Het tweede advies was om niet te vergeten dat je geen verkeerde studiekeuzes kan maken. Dat klonk voor mij erg als een cliché maar blijkt in de praktijk toch wel degelijk waar. In mijn directe omgeving zijn er genoeg mensen geweest die van studie zijn veranderd en nu op hun plek zitten.

Zelf heb ik voor Rechtsgeleerdheid gekozen en bevind mij inmiddels in de afsluitende fase van mijn studie. Van deze keuze heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt gehad. Ik ondersteun je graag in het maken van een juiste afweging zodat ook jij je straks net zo op je plek voelt als ik.

Vragen? Mail Folmer!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07