Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorStudiekeuze en voorlichtingHulp bij studiekeuze

Douwe, Economics & Business Economics

Een studie kiezen die bij me paste leek voordat ik eraan begon voor mij onbegonnen werk. Zoveel keuzes en zoveel verschillende kanten die je op kan. Ik wist wel dat HBO voor mij iets te praktisch ingesteld was. Daarom heb ik ervoor gekozen om na de havo ook nog mijn vwo-diploma te halen. Hierdoor kon ik me oriënteren op studies die op de universiteit aangeboden werden.

Op de middelbare school vond ik economie altijd een heel leuk vak en daarom ben ik me op de open dagen vooral gaan oriënteren op studies die een verband hebben met economie. Ik ben bij verschillende open dagen geweest en uiteindelijk dacht ik het zeker te weten. Het wordt bedrijfskunde. Na een jaar kwam ik erachter dat ik mijn Engelse taal graag meer wil ontwikkelen en dat een Engelstalige studie daar beter bij past dan een Nederlandstalige studie. Hier is Economics & Business Economics op mijn pad gekomen.

Ik voel me helemaal thuis op deze studie. En toch heb ik er geen spijt van gehad dat ik eerst een jaar bedrijfskunde gestudeerd heb. In een jaar studeren leer je allemaal nieuwe dingen die je kan gebruiken bij het volgende jaar. Ik ben erachter gekomen dat Groningen zeker de stad is die bij me past en ik heb me goed kunnen oriënteren op alle gezelligheid in de stad zoals een studentenvereniging en een plek om te wonen.

Ik help je graag bij het antwoorden van vragen over studiekeuze, studeren en over de stad Groningen.


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 14:43