Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Hulp bij studiekeuze

Aniek, Communicatie- en informatiewetenschappen

Aniek Groenwold
Aniek Groenwold

Van psychologie naar communicatiewetenschappen en nu dan toch: marketing. 5 jaar geleden begon ik vol moed aan de bachelor psychologie, want ‘daar kun je nog alle kanten mee op’, zei men. Toch had ik na twee jaar nog steeds geen ‘kant’ gevonden en verdween de motivatie om te studeren. In diezelfde periode vertelde een commissiegenootje over haar studie Communicatie- en Informatie Wetenschappen. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar de vakken klonken allemaal superinteressant. Na een bezoek aan de open dag wist ik: deze studie past veel beter bij me.

Dat ik aan de RUG zou blijven studeren was voor mij vrij vanzelfsprekend. Groningen zit vol jonge inspirerende mensen, leuke plekjes en toffe evenementen, verenigingen en commissies. Ik vond het bijvoorbeeld heel leuk om samen met een commissie de PR te doen voor een benefiet-restaurant en leerde ook veel van mijn bijbaan bij een marketingbureau. Hierdoor besloot ik in het derde jaar van mijn bachelor een pre-master Marketing te doen (Als je een master bij de faculteit van Business & Economics wilt doen na een Letteren-bachelor moet je eerst een paar bedrijfskundige vakken volgen zodat je de juiste achtergrondkennis hebt) en daarna kon ik aan de master beginnen. In september 2018 begin ik met het schrijven van mijn masterthesis, waarmee een fantastische studententijd ten einde zal komen en er alweer een nieuw avontuur voor de deur staat: de zoektocht naar een uitdagende baan.

Als ik mijn pas afgestudeerde vrienden mag geloven geldt voor je loopbaan eigenlijk dezelfde gouden tip als voor je studiekeuze: verken je mogelijkheden! Vergelijk verschillende studies en universiteiten en vraag andere studenten vooral om advies.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over mijn studie(s)!                               


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07