Skip to ContentSkip to Navigation
E-learningOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

E-learning

E-learningResultaten projectenMassive Open Online Courses

MOOC: An introduction to dealing with a complex and uncertain world

Faculteit: Economie & Bedrijfskunde

Ben je geïnteresseerd in complexe processen? Heb je je altijd al afgevraagd hoe we beslissingen nemen? Dan is deze MOOC misschien iets voor jou!

Deze MOOC is interessant voor iedereen met interesse in het onderwerp. Ben je student aan bijvoorbeeld de opleiding Economics, Sociale Planologie, en Sociologie, dan sluit deze cursus goed aan. Maar ook als je geen kennis van het onderwerp hebt kun je zonder probleem deze cursus volgen.

De cursus begint met een uitleg van de begrippen 'complexiteit' en 'onzekerheid'. Daarna zullen een aantal middelen en methoden worden behandeld die kunnen helpen het begrip beter te begrijpen. In de pilot worden eerst enkele basale vraagstukken van economische complexiteit behandeld via interviews en videolectures. Daarna worden relaties met andere disciplines belicht (met medewerking van gastdocenten vanuit FEB en andere deskundigen van de RUG of daarbuiten). De werkvorm is een open cursus die doorlopend te volgen is, maar wel zodanig dat er interactie kan zijn met een behoorlijk groot publiek. De interactieve opzet maakt het mogelijk om vanaf pc, tablet of smartphone mee te doen met de discussie, zelf cases aan te dragen en vragen te stellen via het forum.

Deze cursus is in 2016 opgefrist en de onderwerpen agent-based modelling, entrepreneurship en city planning zijn toegevoegd.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:06 december 2017 14:23
printView this page in: English
Volg ons opyoutube twitter linkedin