Skip to ContentSkip to Navigation
E-learningPart of University of Groningen

E-learning

E-learning Project results Course support

Cursusondersteuning

E-learning kan worden gebruikt om individuele vakken te ondersteunen. In veel gevallen wordt e-learning gebruikt om een deel van een vak te ondersteunen, niet om een geheel vak te vervangen. Dit is het idee van “blended learning”: het gebruiken van online middelen als deel van een vak, en daarbij kiezen voor de meest efficiënte combinatie van hulpmiddelen. Bij ondersteuning kunt u denken aan vakinhoud, of aan ondersteuning met de juiste hulpmiddelen (tools).

Vakinhoud, geselecteerd voor het gebruik in het onderwijs, kan gevonden worden op websties zoals Academic Earth, MIT OpenCourseware, of TedEd. Mogelijk is er zelfs al een MOOC beschikbaar voor uw vak? Een voorbeeld van deze aanpak is het project over online statistiek waarbij statistiek inhoud beschikbaar is gemaakt voor studenten. Zo is er ook een SPOC ontwikkeld. Een Small Private Online Course, met Trauma, Rouw en Zingeving als inhoud.

Verschillende tools kunnen worden gebruikt om vakken te ondersteunen. Uiteraard heeft Nestor vele mogelijkheden. Maar ook buiten Nestor om zijn er veel mogelijkheden. In een Hackathon bij het UMCG is aan studenten gevraagd om aan tools te werken om het onderwijs te ondersteunen. Zo zijn projecten gestart om interactie tijdens college te vergroten, manieren te vinden voor studenten om vakinhoud toe te voegen, en te helpen hun eigen begrip van het vak te testen. Zo wordt ook gewerkt bij een flipped classroom, waar een docent de juiste hulpmiddelen kiest die bij het vak passen. Via tools voor videoconferencing is ook telecollaboration mogelijk: studenten die samenwerken en samen leren op afstand.

Laatst gewijzigd:29 januari 2016 10:20
printView this page in: English
Follow us onyoutube twitter linkedin