Skip to ContentSkip to Navigation
E-learningPart of University of Groningen

E-learning

E-learning For whom?

Scholieren en studiekiezers

Al voordat je gaat studeren, of het nu aan de Rijksuniversiteit Groningen of aan een andere universiteit is, ben je bezig met kennisverwerving en de voorbereiding op je studie. De RUG zet ter voorbereiding en verrijking van scholieren diverse middelen in, waaronder e-learning. Er zijn verschillende mogelijkheden voor scholieren. De Scholierenacademie verzorgt veel van deze mogelijkheden. Je kunt bij hen terecht voor onder andere:

  • Aansluitingsonderwijs tussen het voortgezet en hoger onderwijs. Ze organiseren hiervoor een groot aantal activiteiten, variërend van webklassen tot Kinderuniversiteit, om scholieren vanaf de basisschool kennis te laten maken met onderzoek en wetenschap. Een deel van onze activiteiten is speciaal gemaakt voor 5 en 6 vwo'ers en geeft een goed beeld van verschillende studies en studierichtingen binnen de RUG.
  • Speciaal voor getalenteerde vwo-scholieren organiseert de Scholierenacademie het Junior Honours College.
  • De Scholierenacademie organiseert voor docenten, met behulp van een aantal partners, activiteiten om beter wetenschapsonderwijs te kunnen geven.
  • Ondersteuning bij het schrijven van het profielwerkstuk wordt geboden bij de steunpunten.

Daarnaast organiseert de Rijksuniversiteit ook matchingsactiviteiten. Dit zijn activiteiten die een voorspelling doen over de mate waarin aankomende studenten een goede 'match' zullen vormen met de opleiding van hun keuze en de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:14 december 2018 11:42
printView this page in: English
Follow us onyoutube twitter linkedin