E-learningOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

E-learning

E-learningVoor wie?Post-academische fase

Massive Online Open Courses

Massive Online Open Courses (MOOC's) zijn grootschalige, gratis, open, en online cursussen die gevolgd kunnen worden door iedereen die hier interesse in heeft. De cursussen hoeven doorgaans niet op een vaste dag en/of tijdstip gevolgd te worden. Studenten kunnen zelf bepalen wanneer en hoe lang ze met hun cursus aan de gang willen gaan. De inhoud van een dergelijke cursus kan bestaan uit teksten en video's, maar ook uit interactieve chatsessies en toetsen.

De onderwerpen van deze cursussen zijn divers en beslaan de meeste wetenschapsgebieden. Denk hierbij aan de natuurwetenschappen, gedragswetenschappen, de medische wetenschappen, maar ook de geesteswetenschappen. Bovendien vormt de MOOC een uitgelezen mogelijkheid voor het opzetten van interdisciplinaire cursussen.

De Rijksuniversiteit Groningen is in 2014 toegetreden tot FutureLearn en is daarmee de eerste Nederlandse partner van FutureLearn. FutureLearn biedt gratis, open, online cursussen aan voor het hoger onderwijs van meerdere instellingen. Deelnemers kunnen de cursussen op allerhande verschillende apparaten volgen. Bovendien is het aanbod van FutureLearn erg breed; er worden online cursussen aangeboden op allerlei gebieden. In 2014 werden de cursussen door meer dan 300.000 deelnemers uit meer dan 190 landen gevolgd.

Kijk bij projecten voor het totale aanbod aan cursussen.

Laatst gewijzigd:06 december 2017 13:58
Volg ons opyoutube twitter linkedin