Skip to ContentSkip to Navigation
E-learningOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

E-learning

E-learningVoor wie?Academische fase

Nestor

Nestor is de elektronische leeromgeving van de Rijksuniversiteit Groningen en vervult een centrale rol in het onderwijs. Nestor maakt gebruik van de software van Blackboard. Informatie en functionaliteiten uit andere systemen van de universiteit worden in Nestor geïntegreerd aangeboden. Alle faculteiten maken intensief gebruik van Nestor. Nestor is daardoor voor alle studenten de centrale onderwijsportal.

Door dit intensieve gebruik ontstaan bij docenten en studenten wensen voor nieuwe voorzieningen binnen Nestor. Ontwikkelaars binnen het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) komen tegemoet aan deze wensen door de ontwikkeling van zogenaamde 'building blocks', die een aanvulling vormen op bestaande functionaliteiten van Nestor. Deze building blocks kunnen ook door andere instellingen worden aangeschaft.

Nestor beschikt dus over een keur aan mogelijkheden, en is daarmee een belangrijk middel voor e-learning. Veel e-learning functionaliteiten zijn al ingebed in Nestor, en staan klaar om ingezet te worden. Sommige mogelijkheden worden alleen op wens van de docent beschikbaar gemaakt voor studenten, of zijn specifiek gebouwd om een aanvulling te bieden op Nestor. Deze mogelijkheden tezamen kunnen een waardevolle ondersteuning bieden aan verschillende onderdelen van het cursustraject. Bij zulke mogelijkheden kunt u denken aan:

  • Het opzetten of inzetten van een wiki. Een wiki is een koppeling van pagina's waarop meerdere personen informatie kunnen delen en bewerken.
  • Het maken van een proeftoets, aan de hand waarvan studenten hun niveau kunnen bepalen.
  • Het delen van videos en ander bewegend beeldmateriaal.

Bij het gebruik van Nestor in uw cursus helpen wij u graag. Er is echter ook een overzicht van de meest gestelde vragen en meest besproken onderwerpen, dit vindt u op NestorHelp. Onderstaand vindt u een lijst met contactgegevens, mocht de informatie op NestorHelp niet afdoende zijn.

Contact

Diensteigenaar van Nestor is Lisette Bakalis.
Voor veel algemene vragen kunt u terecht bij Nestorsupport. U kunt hen iedere werkdag bereiken op nummer 050 363 8282, of mailen op nestorsupport@rug.nl.
Daarnaast heeft iedere faculteit een eigen Nestorcoördinator. Deze hebben zowel kennis van Nestor, als van specifieke procedures en gebruiken van hun eigen afdeling of faculteit.

Faculteit Coördinator E-mail Telefoon
Bedrijfskunde, Economie en Ruimtelijke Wetenschappen tijdelijk - Nestorsupport nestor.feb@rug.nl
nestor.frw@rug.nl
8282
Bibliotheek Joost Driesens j.d.driesens@rug.nl 8419
Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Edwin Kiers nestor.gmw@rug.nl 6335
Letteren Peter de Groot nestor.letteren@rug.nl 5197
Medische Wetenschappen Jaap van der Leest j.van.der.leest@med.umcg.nl 2781
Rechten Bart Beijer nestor.rechten@rug.nl 5406
Theologie Henk van Putten h.t.van.putten@rug.nl 4589
Wijsbegeerte Fré Moorrees f.c.moorrees@rug.nl 7960
Science and Engineering Rudy Moddemeijer nestor.fwn@rug.nl 3940

Laatst gewijzigd:26 september 2017 17:17
Volg ons opyoutube twitter linkedin